Зареждане

Симеон Щерев стана селекционер на жените на Русия

Симеон Щерев стана селекционер на жените на Русия
Публикувано на: Август 23, 2020 в 17:12 ч
Симеон Щерев стана старши треньор на женския национален отбор на Русия.

Наставникът наследява на поста Махомед Алиомаров, който през май почина от коронавирус. Българинът влезе в щаба на сборна през пролетта на 2019-а.

Миналия месец Щерев също загуби син от Covid-19 - Николай, който дълги години бе в националия отбор на България и стана носител на златния пояс "Дан Колов" от 2011 г.

"Имахме много предложения, но се спряхме на Симеон Щерев, който е работил с много отбори - България, Гърция, Азербайджан дори Китай. През последната година той бе дясна ръка на Алиомаров. До олимпиадата остава по-малко от година, нямаме време за губене. Сега, основна задача е да спечелим максимален брой квоти, а да взимаме нов човек е доста рисковано. Щерев ще ръководи отбора както на тепиха, така и ще определя съставите за основните състезания и ще прави планове за работа."

"Благодаря за доверието, за мен е огромна чест да застана начело на такъв отбор - заяви Щерев.- Българският и руският народ са близки по дух, вече направихме добър колектив. Ще продължим работата, чиито основи бе положил Мохамед Алиомаров. Имаме една обща цел - да спечелим максимален брой квоти за олимпиадата в Токио. Работил съм с много отбори, но удоволствие от работата получавам само тогава, когато имам резултати. Давам дума, че ще работа не на 100, а на 200 процента, за да може нашият отбор да се представи достойно във всички състезания, на които участва."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес