Зареждане

Новият № 1 в света при тежките ще се бори на 'Никола Петров'

Новият № 1 в света при тежките ще се бори на 'Никола Петров'
Публикувано на: Февруари 18, 2014 в 10:01 ч
Източник: Gong.bg
Новият световен шампион в тежка категория до 120 кг Хайки Наби (Естония) ще се бори на турнира в класическия стил "Никола Петров". Схватките са от петък до неделя в зала "Универсиада".

Естонецът стана втори на първенството на планетата в Будапеща през септември, но иранецът Амир Азиз Али Акбари бе уличен за втори път в употреба на допинг. Той бе наказан доживот, а титлата му отнета. Така със златото щастливо се окичи Наби. Естонецът вече е у нас и се готви с националите ни в Самоков. Младият ни ас в тежка категория Любомир Димитров вече победи именития си съперник, който е и втори от олимпийските игри Лондон 2012 и № 1 от Мондиал 2006. Българинът се наложи на турнира "Никола Петров" през миналата година, но после се контузи на европейското и пропусна целия сезон. Сега се очаква Димитров да направи своето завръщане. Новата категория обаче при тежките вече е 130 кг, въведена от Международната федерация от началото на сезона.

На лагера в Самоков със състава на Беларус е и третият от олимпийските игри Пекин 2006 - Армен Варданян (66 кг).

У нас на подготовка са и националите на Тунис, водени от българския селекционер Борислав Велинов. В състава е и шампиона на Африка Зиед Айт Окраме, който ще се бори в кат. до 75 кг.

Още един българин ще води чужд отбор, но на "Дан Колов" в свободния стил. Симеон Щерев пристига начело на азерския национален тим в сряда. Там са двама олимпийски шампиони - Торгул Асгаров (65 кг) и Шариф Шарифов (97 кг).

За турнирите идват рекорден брой състезатели през последните години - над 300 от 35 страни.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес