Зареждане

Българската борба вече с нов микробус и втора зала

Българската борба вече с нов микробус и втора зала
Публикувано на: Февруари 6, 2010 в 17:09 ч

Българската борба вече разполага с нов микробус и втора супермодерна зала в комплекс "Диана", която е и европейски център.
Деветместния автомобил е последен модел "Фолксваген" и бе дарен от Международната федерация по борба (ФИЛА) и Европейската централа (СЕЛА) на европейския център. Ключовете бяха връчени от президента на ФИЛА Рафаел Мартинети (Швейцария) на директора на центъра и президент на БФ Борба Валентин Йорданов.

"Неслучайно избрахме София за европейски център -  заяви Мартинети. - България винаги е предоставяла най-добрите условия и има най-добрите специалисти. А ФИЛА ще даде възможност на спортисти от всички страни да дойдат и да тренират тук."

Комплексът разполага с две зали на обща площ 1500 кв. м. Едната е на 1000 кв. м и е с 6 тепиха. Другата е 500 кв. м и е с два тепиха. В новата зала има и модерни фитнес уреди. Комплексът разполага с зала за общофизическа подготовка, медицински център, сауна, център за възстановяване, специализирана научна лаборатория за борба, кабинет на треньорите, заседателна зала...

Средствата, за ремонт и модернизация на комплекса са отпуснати от Спортното министерство и бившата Държавна агенция.

борба


"Рязането на ленти и занапред ще бъде наш приоритет - заяви министър Нейков. - Това е една голяма, модерна зала за тренировки, в която ще се подготвят нашите борци по най-добрия начин за  големи първенства и ще могат да се противотоставят на своите конкуренти. По същия начин ще оборудваме залите в Белмекен и в "Спортпалас" във Варна. На добър час и да имаме колкото се може повече състезатели в залата".

"Ако аз навремето имах тези условия сигурно още щях да се боря" - заяви с удовлетворение Валентин Йорданов, като не пропусна да изпробва пътеката за бягане.

На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на тотото Дамян Дамянов, шефът на НСА Петър Божилов, ректорът на НСА. Проф. Лъчезар Димитров, както и много шампиони и призьори от големи първенства.

Тържеството съвпадна и с първия международен съдийски семинар, на който България е домакин. У нас пристигнаха 11 инструктори и близо 80 рефери от най-висок ранг. Семинарът ще продължи до неделя.
 

Източник: Българска федерация по борба

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес