Зареждане

Усик за Фюри: Алчния шкембак щеше да ме убие, ако не се движех

Усик за Фюри: Алчния шкембак щеше да ме убие, ако не се движех
Публикувано на: Юни 7, 2024 в 14:00 ч
Александър Усик призна, че битката с Тайсън Фюри е била най-тежката в кариерата му.

Украинската звезда победи Фюри през май в Рияд, Саудитска Арабия. Той му отне непобедения статут, както и титлата на WBC. Така Усик стана безспорен шампион в тежка категория. Усик беше близо до нокаут над Фюри в Рияд, но в крайна сметка спечели с разделно съдийско решение.

В края на миналия месец стана ясно, че втората битка ще се случи през декември в Рияд. Ето какво каза Усик по адрес на Фюри в една от последните си изяви за медиите:

„Антъни Джошуа е класически боксьор. Тайсън Фюри, алчния шкембак, той е като газирана вода. Мога да сравня Джошуа и Фюри като негазирана вода и газирана. Негазираната вода е Антъни Джошуа, газираната вода е Тайсън Фюри. Когато получих ъперкът, беше много болезнено. След този удар си казах: „Хей, Боже, благодаря ти, помогни ми“. Казах си: „Движи се. Мръдни, защото ако спреш, той ще те убие.“ 

Да, това беше най-тежката битка в кариерата ми. Но Фюри нямаше най-тежките удари. Дерек Чисора е много корав човек. Един негов удар попадна върху ръкавиците и си казах: "О, Боже мой". Като бейзболна бухалка". Уважавам Фюри, защото той е страхотен боец, страхотен човек, много умен. Много хора казват, че е клоун, но това е игра от негова страна.", сподели Усик пред 3KRPodcast.

Кой от двамата ще победи във втората битка ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес