Зареждане

Теофимо Лопес се оттегли от бокса на 25 години

Теофимо Лопес се оттегли от бокса на 25 години
Публикувано на: Юни 13, 2023 в 08:30 ч
Бившият обединен световен шампион в лека категория (до 61,2 кг), американецът Теофимо Лопес (19-1, 13 KO) обяви, че се оттегля от бокса.

На 11-ти юни в Ню Йорк Лопес победи британецът Джош Тейлър и спечели титлата на WBO в лека-полусредна категория. Теофимо Лопес е само на 25 години.

"Какво облекчение! Спирам на върха. Благодаря на бокса за невероятния живот, който даде на мен и моите близки.“, написа Лопес в социалните мрежи.

Американецът дебютира на професионалния ринг през 2016 г., а през декември 2019 г. за първи път спечели шампионската титла. Тогава той нокаутира шампиона на IBF в лека категория Ричард Коми. През октомври 2020 г. Лопес обедини титлите, след като победи украинеца Василий Ломаченко.

Теофимо се оттегля с рекорд 19-1 в бокса и в серия от 3 поредни победи. В края на 2021 година той загуби от Девин Хейни и така се раздели с титлите в лека категория. Лопес все пак оставя вратичка за завръщане, но срещу големи пари.

„Мисля, че единственият начин да ме накараш да се върна е да получа деветцифрен договор. В края на краищата направих над $100 милиона за ESPN, но въпреки това ми плащат само $1 милион на битка. 

Всички останали бойци не са направили и четвърт от това, което съм постигнал в спорта, но получават $8, $10, $12, $15 милиона долара.“, каза Лопес в YouTube канала на The Porter Way Podcast .

Правилно ли е решението на Лопес ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес