Зареждане

Тайсън Фюри се раздавал като луд на тренировките

Тайсън Фюри се раздавал като луд на тренировките
Публикувано на: Април 11, 2020 в 08:13 ч
Бившият световен шампион Анди Лий е най-новият професионалист, който направи прехода от това да бъде боец към ставането на треньор.

Най-голямата задача на Лий до този момент беше да бъде част от ъгъла за февруарската победа на Тайсън Фюри над Дионтей Уайлдър в тежка категория на MGM Grand в Лас Вегас.

Фюри добави Лий към екипа си, след като се раздели с Бен Дейвисън в началото на годината.

Вижте също: Тайсън Фюри: Смяната на треньора ми беше най-доброто решение

Лий изтъква, че Фюри е много умен боец, по-умен, отколкото хората осъзнават заради многото му странности като шегаджия.

Освен това Лий казва, че Фюри е най-усърдният и раздаващ се боксьор в тренировъчен лагер, който някога е виждал.

"Той има невероятно богатство от знания. Хората не осъзнават това за него, но той е като историк на бокса", каза Лий.

"Той може да ви каже кой се е бил с кого и как е спечелил двубоя през 1950 г. Той има невероятен мозък пълен с данни за бокса и от многото време прекарано в легаре, престояхме залата.

"Хората го сякаш той е по-голям от живота и над нещата, но не се заблуждавайте. Когато работи в залата, той е най-усърдният работник, когото съм виждал и го приема всичко много сериозно."

"Ние тренирахме всеки ден, но също така, когато се връщахме от залата, си говорихме с часове за бокс, живот, тренировки и как са минали, какво се е усещал, че работи и какво му е удобно."
 

Лий, който продължава да усъвършенства уменията си на треньор, също работи с бойци като Джейсън Куигли и Пади Донован.

"Това е голям преход и много работа по различен начин", каза Лий. "Очевидно е, че когато се биете и тренирате, това е работата. Но по отношение на това, когато тренирам двете момчета и дори с Тайсън Фюри, постоянно мислите за това.

"Правиш тренировката и непрекъснато я анализираш в главата си и мислиш по кои начини да се подобрят и какво бих могъл да направя по различен начин, за да им съобщя. Имам голям късмет в смисъл, че все още мога да показвам техниката и понякога научаваш повече от това, което виждаш, отколкото от казаното. Така че, ако има нещо, което мога да видя, че те трябва да коригират, лесно мога да се кача на ринга и да го покажа за тях по специфичен начин.

"Това е нещо, което ми помогна да продължа да се свързвам с бокса. Бойците прогресират, прогресирам и аз. Треньор съм по-малко от година, но просто използвам целия си опит и постоянно мисля за моята кариера, битките, които имах, моите треньори, как са ми говорили, думи, които биха използвали, неща, на които са ме научили и просто се опитвам да предам това по най-добрия възможен начин."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес