Зареждане

Тайрън Спонг предлага да подготви Нгану за боксов двубой с Фюри

Тайрън Спонг предлага да подготви Нгану за боксов двубой с Фюри
Публикувано на: Януари 26, 2022 в 07:29 ч
Тайрън Спонг е вкусил от всички разновидности на бойните спортове повече от всеки. Именно затова той е натрупал много опит и знания.

Спонг е ветеран от бокса, кикбокса, муай тай и ММА и няма нищо против да предаде уменията си на Франсис Нгану, ако той реши да се бие с Тайсън Фюри в близкото бъдеще.

Нгану бе категоричен още преди защитата на титлата си срещу Сирил Ган, че най-приоритетната му битка е в бокса срещу Фюри. Боксовият шампион пък приветства това предизвикателство с отворени ръце.

Вижте също: Фюри към Нгану: Ела при мен, ако искаш големите пари

Проблемът е, че Нгану влезе в разпра с UFC относно условията на неговия договор. Според боеца той ще бъде свободен от задълженията си там на 31-ви декември и тогава ще може да гони двубой с Фюри.

Ако това се случи, Спонг смята, че ще е много полезен за Франсис при подготовката му.

"Той има предимство в играта в стойка заради огромната си сила," сподели Спонг. "Мисля, че може да използва някои свои дадености в негова полза. Тук въпросът е да се мобилизират интелигентно. Ако искаш да играеш чист бокс срещу Тайсън Фюри ще е трудно. Много зависи по какви правила ще се бият. Дали ще са хибридни или бокс? Ще има ли някои модифицирани правила? Ако той приеме тази битка и иска да спечели, нека ми се обади, ще му помогна."

Сппонг напоследък се е фокусирал върху бокса, където натрупа 14 победи. Той се завръща към ММА за пръв път от 2014-та, като тази събота ще се бие срещу Сергей Харитонов в главното събитие на Eagle FC в Маями.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес