Зареждане

Рамзан Кадиров: Бетербиев прослява Чечня по цял свят

Рамзан Кадиров: Бетербиев прослява Чечня по цял свят
Публикувано на: Юни 20, 2022 в 02:00 ч
Главата на Чеченската република Рамзан Кадиров засипа със суперлативи Артур Бетербиев. Миналия уикенд Бетербиев остана непобеден на ринга, след като нокаутира американеца Джо Смит-младши в битка, която се проведе в Ню Йорк (САЩ).

Артур спечели с нокаут във втория рунд. С тази победа той добави титлата на WBО към титлите на WBC и IBF, които защити. Статистиката на Артур включва 18 победи с 18 нокаута. Преди няколко месеца Бетербиев гостува на Кадиров в Грозни, където стана почетен гражданин.

В своя акаунт в социалните мрежи Кадиров не скри радостта си и написа:

„Невероятна битка, приятели мои. Тя се проведе в Ню Йорк с участието на Артур Бетербиев. Нашият боксьор се срещна на ринга с Джон Смит-младши. 

Това беше наистина невероятна и зрелищна битка, която може да бъде преразгледана десетки пъти. От самото начало Бетербиев изглеждаше добре. В първия рунд Артур прати Смит в нокдаун , оставяйки последния без надежда за победа

Във втория рунд Артур продължи да атакува врага, използвайки богатия си арсенал. Смит се опита да отговори, но вече беше ясно, че не е равен на нашия Бетербиев. 

Още един нокдаун, а след това, след мощен ъперкът, американецът беше неадекватен, а реферът спря двубоя. Безусловна, абсолютна, чиста победа за нашия талантлив боксьор!

Артур е посветил целия си живот на бокса и вдъхновява хиляди млади момчета. Приятно е да се види, че победите не го опияняват и той остава скромен чеченец, истински модел за подражание, идол за начинаещи боксьори. 

Гордея се, че нашият народ има такъв благороден, честен, религиозен син, който прославя нашата република по целия свят. Успех и сили за постигане на нови висоти! 

Благодаря ви от името на всички жители на Русия.", написа Кадиров.

Бетербиев е роден в Дагестан, но е чеченец.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес