Зареждане

Преговорите между Усик и Фюри буксуват

Преговорите между Усик и Фюри буксуват
Публикувано на: Март 8, 2023 в 15:25 ч
Промоутърът Франк Уорън призна, че преговорите за безспорната титла в тежка категория все още са на никъде.

Тайсън Фюри, шампионът на WBC от Манчестър, Англия, когото Уорън промотира, и Александър Усик, шампион на WBO, WBA, IBF от Украйна, са в продължителни дискусии през последните няколко месеца да се бият един срещу друг за всичките четири пояса в тежка категория.

Това, което изглеждаше като сравнително проста сделка за сключване, обаче, стана проблематично през последните седмици, след като стана ясно, че Близкият изток няма да бъде домакин на битката, като по този начин промени драстично финансовата картинка на мача. При този сценарий Фюри и Усик щяха да получат хонорари много над обичайните.

Сега, когато изглежда, че двубоят ще се проведе в Обединеното кралство, бойците трябва да споделят приходите, получени от по-реалистични източници, като продажбите на билети и pay-per-view. Цифрата може да е висока, но вероятно бледнее в сравнение с това, което биха направили в Близкия изток. Смята се, че лондонският стадион "Уембли" е фаворитът, който ще приюти битката.


Уорън, който действа като промоутър на Фюри в Обединеното кралство, сподели че има още много несигурност в това дали двамата ще излязат на ринга.

„В крайна сметка не мога да принудя Усик да се бие, не мога да принудя Тайсън да се бие“, каза Уорън. „Това е техният избор. Те са момчетата, които се качват на ринга и в края на краищата ние или ще направим това да се случи, или не.

Нуждаем се от съгласието на двамата боксьори, за да се случи това, а в момента не сме го получили, така че е ситуацията.“

Уорън посочи, че планираната дата е 29 април и че очаква някакво решение до края на седмицата.

„Имам бюджет и от този бюджет мога да платя само това, което има в него и ако не са достатъчно парите, битката няма да се състои. Все пак ние управляваме бизнес“, каза Уорън.

Уорън ясно даде да се разбере, че той и колегите му работят усърдно, за да организират това историческо събитие.

„Надявам се да го направим, защото никой не иска да види тази битка повече от мен“, каза Уорън. „Никой не е промотирал и четирите шампински пояса. Никога не се е случвало. Ще е за първи път, ще създадем история. Ще бъде страхотно."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес