Зареждане

Появи се видео от контузията на Шакур Стивънсън

Появи се видео от контузията на Шакур Стивънсън
Публикувано на: Септември 15, 2024 в 02:00 ч
Шакур Стивънсън е под обстрел от критики, след като изтекоха снимки на нараняване на ръката му по време на спаринг.

Боксьорът трябваше да отмени планираната си битка срещу Джо Кордина на 12 октомври поради скъсано сухожилие на дясната му ръка. Този неуспех идва малко след като подписа с Matchroom, където той се надяваше да победи както Кордина, така и своя задължителен опонент на WBC Уилям Зепеда.

С две победи Стивънсън можеше да си проправи път до обединителна битка срещу Джервонта Дейвис. Промоутърът Еди Хърн очаква Шакур да бъде готов да се бие отново в началото на следващата година. На разпространените кадри се вижда как Шакур нанася удар по тялото на своя спаринг партньор. След мощен десен удар той изкрещява от болка и пада на земята.

Представата, че Шакур има крехки ръце, продължава да съществува. След битката си срещу Едуин Де Лос Сантос, където беше освиркван за стила му на защита, Стивънсън разкри, че е влязъл в мача с контузия. Той също така контузи двете си ръце по време на предишната си битка срещу Артем Арутюнян.

Тези наранявания могат да обяснят защо Шакур често не е склонен да използва цялата сила на ударите си от страх да не се нарани отново. Стивънсън е с рекорд 22-0 в бокса и печели 10 от срещите си с нокаут. Той е държал множество световни титли в три тегловни категории от перо до лека категория.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес