Зареждане

Пълни резултати и обзор на BKFC 54 Bulgaria

Пълни резултати и обзор на BKFC 54 Bulgaria
Публикувано на: Ноември 18, 2023 в 08:43 ч
На 17-ти ноември в София се проведе първото европейско състезание на международната верига Bare Knuckle Fighting Championship.

Престижният турнир по бокс с голи ръце стъпи и на европейския континент със зрелищно събитие в столичната зала "Арена София" пред погледа на 5000 зрители. Състезанието се предаваше на живо по Diema Sport 2.

В първата битка българският боец Здравко Димитров отстъпи на словака Томас Войтела, след неволно бъркане в окото. Шуменецът не можеше да вижда с едното си око и лекарят прекрати срещата.

Втората среща отново донесе загуба за български представител - Мартин Стоичков падна с нокаут във втория рунд в изключително атрактивен двубой срещу бразилеца Фелипе Мая. И двамата изиграха минутите си на ринга на много бързи обороти. Стоичков получи силен удар още в началото на битката, но се върна светкавично в нея, успявайки да разбие лицето на опнента си. ВЪв втория рунд Мая отново успя да прати Стоичков в нокдаун, но българският боец показа, че е дошъл за здрава битка и отново се върна в играта, пращайки на земята Мая. Той от своя страна обаче успя след размяна да прати Мартин за трети път на пода, което отне повече време на столичния боец да се съвземе и с това битката приключи с победа за бразилеца.



Във битка Ангел Петков постигна победа над Никола Арсов с разделено съдийско решение (2-1). Петков доминираше в двубоя след началните рундове, достигайки до заслужената победа. С 11 победи в професионалния бокс, Петков се впусна в тежка битка, докато Арсов, въпреки нараняванията по лицето, отказа да отстъпи. Мачът показа агресивното начало на Арсов и стратегическите контраатаки на Петков, което доведе до оспорван сблъсък, завършил в крайна сметка с триумфа на Петков.

Френският боец Стив Пашe записа победа, изправяйки се срещу Мехмед Юзер само с двуседмично предизвестие. Въпреки напрегнатия сблъсък в тежката категория, битката приключи преждевременно поради контузия - скъсване на бицепса на Юзер, което разочарова публиката, но допреди травмата двамата направиха огромно шоу с размяна на удари.

Младен Илиев пък записа една от най-интересните битки на вечерта, успявайки да прегази изключително опасния турски боец Юнус Батан.


Веселин Иванов "Лудият", се завърна категорично в професионалните бойни спортове, побеждавайки с нокаут в третия рунд италианския боец Марко Джустарини. След значителна пауза след спечелването на световния му златен медал по бойно самбо през 2015 г., Иванов се завърна показвайки изключително добра игра по бокс, натискайки здраво от самото начало и вкарвайки доста чисти удари по италианеца.

Продължавайки да доминира и във втория рунд, Иванов причини сериозна аркада над лявото око на Джустарини. Прецизните му удари с лявата ръка доведоха до нокдаун и в крайна сметка накараха съдията да обяви победата на Иванов.

В един от най-атрактивните двубои на вечерта Махмуд Ахмед спечели с разделено решение срещу Флорин Лупу. В двубоя, в който Ахмед се включи в последния момент като заместник на Делян Илиев, демонстрира безмилостната си сила със серия от няколко нокдауна. Въпреки богатия опит на Лупу, доминацията и майсторство на ударите на Ахмед решиха мача, като му осигуриха победата след изиграни пет рунда които на няколко пъти вдигаха публиката на крака.



Мариян Димитров постигна втората си победа в бокса с голи ръце, след като победи Йеджей Дурски от Полша. Стратегическата работа с крака и прецизните удари на Димитров доминираха в петрундовата битка, като му донесоха единодушно решение от съдиите. Той умело избягваше атаките на Дурски, като в същото време нанасяше точни удари, което в крайна сметка обезкуражи опонента му в последните рундове.


ММА боецът Калоян Колев спечели дебюта си в бокса с голи ръце, но беше разочарован заради начина - проблем с обувката на противника си Амер Абдулнаби. Въпреки че нанесе силен удар в началото, който не беше зачетен като нокдаун, битката беше спряна за оправяне на обувката на Абдулнаби, който не спираше да се хлъзга по ринга. Когато проблемът продължи, съдията прекрати мача, предизвиквайки смесени реакции от публиката в залата и от самия Колев.

Владислав Кънчев победи бързо Иляс Садиков в дебюта си в Bare Knuckle Fighting Championship. Столичният боец пласира мощна комбинация от крошета и нокаутира Садиков още в първия рунд. Известен с агресивния си стил, Кънчев започна с типичния си за него стил - притискайки опонента си с тежки удари без да му даде шанс да диша. След серия завършила с тежък удар с деснячката, Садиков предпочете да не продължи, предоставяйки на Кънчев шестата си професионална победа с нокаут.


Георги Валентинов триумфира подглавнот събитие на BKFC 54 надделявайки над Боян Косендар в тежка петрундова битка. Валентинов започна мача с мощен удар, който прати Косендар на тепиха и даде тон на останалата част от двубоя. Въпреки счупване на единия си пръст на ръката, Валентинов демонстрира увереност и контрол през цялото време, като доминираше с пресметнатите си ходове и влизане в клинч, като така битката да продължи до края на дистанцията. Именно заради многото клинчове и накъсване на играта, феновете в залата не останаха доволни от съдийското решение, което бе оспорено и от Коседнар.


Росен Димитров се завърна триумфално в професионалните бойни спортове, като нокаутира стария си опонент Тодор Желязков във втория рунд на дългоочакваното главно събитие Bare Knuckle Fighting Championship в Арена София.


Димитров наказа Желязков с мощно ляво кроше, изпращайки го на земята, във вълнуващ мач. Димитров изрази благодарността си за осъществяването на мечтата си да напълни залата, като подчерта:

"Няма млади или стари бойци - има можещи и неможещи."

Победата му над Желязков се прибавя към впечатляващия му рекорд от 35 победи в 40 професионални ММА мача.

Най-атрактивните бойци получиха награди от Дейзи Ланг и легендата Рензо Грейси - специални лимитирани часовници на BKFC от Vostok.

Ето и всички резултати от BKFC 54 Bulgaria

  • Томас Войтела победи Здравко Димитров, ТКО, Рунд 3
  • Фелипе Мая победи Мартин Стоичков с нокаут, Рунд 2
  • Ангел Петков победи Никола Арсов със съдийско решение
  • Стив Паше победи Мехмед Юзер след отказване поради контузия
  • Младен Илиев победи Юнус Батан с ТКО, Рунд 2
  • Веселин Иванов победи Марко Джустарини с нокаут, Рунд 2
  • Махмуд Ахмед победи Флорин Лупу със съдийско решение
  • Мариян Димитров победи Йеджей Дурски със съдийско решение
  • Калоян Колев победи Амер Абдулнаби с ТКО (проблем с обувката), Рунд 1
  • Владислав Кънчев победи Иляс Садиков с нокаут, Рунд 1
  • Георги Валентинов победи Боян Коседнар със съдийско решение
  • Росен Димитров победи Тодор Желязков с нокаут, Рунд 2

Снимки и видео от битките може да видите в официалния инстаграм акаунт на BKFC Europe.

Следващото събитие на Bare Knuckle Fighting Championship в България е вече планирано - то ще се проведе на 22-ри март отново в София.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес