Зареждане

Ото Валин за загубата от Джошуа: Нямам извинения, той просто беше по-добър

Ото Валин за загубата от Джошуа: Нямам извинения, той просто беше по-добър
Публикувано на: Януари 1, 2024 в 17:58 ч
Шведският боксьор в тежка категория Ото Валин прие тежката си загуба от Антъни Джошуа с огорчение.

Tой отказа да си обясни каквото и да било за представянето си срещу бившия шампион в тежка категория от Лондон, когато двамата се срещнаха миналата седмица в главното събитие на турнира в Рияд, Саудитска Арабия.

Джошуа доминираше от първия гонг, принуждавайки Валин да спре боя след пет рунда от предвидените 12 рунда. Ъгълът на Уолин призна, че техният боец вече е силно наранен и хвърли кърпата след края на петия рунд.

Уолин беше самоуверен в началото на двубоя, заявявайки, че Джошуа е загубил увереността си през последните години и че е податлив на боксьори с обратен гард.

В скорошно интервю Уолин призна, че Джошуа просто е бил по-добрият боксьор и се зачуди дали първият му престой под ръководството на треньора Бен Дейвисън е бил голям фактор за това.

"Наистина нямам оправдания", каза Уолин. "Той просто беше по-добър, мисля. Той се справи наистина добре. Използваше добре обхвата си. Удари ме с няколко наистина добри удара. Да, мисля, че той просто беше по-добър.

"Той ме удари с няколко добри удара в тялото. Винаги съм готов за това, но мисля, че те имаха добър план за игра. Мисля, че може би, не съм гледал битката, но ... това беше много по-труден бой от този, който имах с Фюри. Той се справи наистина добре. Може би е намерил своя дом с Бен Дейвисън, не знам."

"Бях уверен, че ще вляза в битката, мислех, че имам наистина добри шансове да спечеля, но той свърши наистина, наистина добра работа, Ей Джей", добави Валин.

Валин заяви, че е съгласен с решението на треньора си да спре боя. Уолин е трениран от бившия шампион в две дивизии Джоуи Гамаш.

"Не съм бил несъгласен с него", каза Уолин. "Джоуи ми каза, че ще го спре и аз не казах нищо. Джоуи е с мен от 10 години. Виждал ме е как тренирам, виждал ме е в почти всичките ми битки. Никога не ме е изтеглял от нищо. Имам доверие на Джоуи. Той винаги се грижи за мен. И се чувствам много щастлив, че имам треньор, който поставя здравето ми на първо място. Има живот и след бокса.

"Така че съм наистина благодарен, че той се грижи за мен. Ако си треньор и видиш твоя човек там, когато се върне и изглежда по-зле в ъгъла - не съм гледал боя, но имам доверие на Джоуи."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес