Зареждане

Обмислят 6-ма съдии да отсъждат битката на Фюри и Усик

Обмислят 6-ма съдии да отсъждат битката на Фюри и Усик
Публикувано на: Февруари 22, 2024 в 02:00 ч
Световният боксов съвет (WBC) обмисля значителни промени в правилата за предстоящата битка за титлата в тежка категория между Тайсън Фюри и Александър Усик. 

Битката между Фюри и Усик, смятана за най-голямата боксова битка в момента, първоначално беше насрочена за февруари, но беше отложена за 18 май, след като Фюри получи контузия по време на тренировка. Президентът на WBC Маурисио Сулeйман предложи увеличаване на броя на съдиите от трима на пет или шест.

Това предложение има за цел да намали вероятността от противоречиви резултати и да гарантира целостта на резултата. Сулeйман подчертава, че наличието на повече съдии значително намалява шанса за грешен резултат, което е от решаващо значение за битка от такъв мащаб.

Шефът на Matchroom Boxing Еди Хърн обяви подкрепата си за Тайсън Фюри въпреки предишните несъгласия. Хърн признава уважението, което има към постиженията на Фюри в света на бокса и подчертава желанието си да види Фюри да побеждава. Той вижда Фюри като представител на британския бокс и се надява той да бъде признат за истински велик.

Тези предложени промени в правилата и подкрепата от видни фигури в света на бокса подчертават важността и въздействието на битката Фюри срещу Усик. С възможното въвеждане на допълнителни съдии и широка подкрепа за Фюри, двубоят на 18 май обещава да бъде историческо и потенциално променящо играта събитие в света на бокса.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес