Зареждане

Miquel Cotto: Отказвам се на 31-ви декември

Miquel Cotto: Отказвам се на 31-ви декември
Публикувано на: Август 22, 2017 в 16:00 ч
 
Няма ако, няма защо, Miquel Cotto ще приключи активната си състезателна кариера тази година. Пуерториканската легенда ще се изправи срещу Yoshihiro Kamegai в събота (26-ти август) в StubHub Center в Карсън, Калифорния в битка за титлата на WBO в супер полусредна категория.
 
След това той очаква да проведе и 47-ия си последен двубой от кариерата си през декември, след което Cotto е категоричен, че никога повече няма да се боксира. 
 
"Решението вече е взето. Отказвам се на 31-ви декември без значение какво ще се случи", заяви Cotto.
 
След това той обясни:
 
"Мисля, че 16 години са достатъчни. Имам други неща, които трябва да правя в живота си. Трябва да се грижа за моето семейство. Наслаждавах се на цялата си кариера. Наистина съм горд от това, което постигнах".
 
 
Cotto все пак остава съсредоточен върху задачата, която му предстои през уикенда.
 
"Да видим какво ще донесе Kamegai. Винаги съм тук, за да дам най-доброто от себе си и да направя каквото е необходимо, за да спечеля битката. Съсредоточен съм както винаги".
 
Той не е заинтересован да коментира предстоящата среща между Floyd Mayweather и Conor McGregor, която ще се състои на същия ден, в който той ще се бие с Kamegai, нито пък пожела да коментира другата многоочаквана битка между Canelo Alvarez и Gennady Golovkin.
 
"Нямам мнение. Много съм зает. Имам достатъчно неща, за които да мисля", заяви с каменно изражение Cotto.
 
 
Той също не пожела да погледне отвъд съботната му среща и да спекулира кой може да бъде следващият му и последен противник.
 
"Ще направим това, което винаги правим. Ще изберем най-добрия претендент и ще се изправим пред него. Най-вече искам да завърша кариерата си по най-добрия начин.", завърши Cotto.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес