Зареждане

Майк Тайсън: Загубих от Бъстър Дъглас, защото мачът беше уреден

Майк Тайсън: Загубих от Бъстър Дъглас, защото мачът беше уреден
Публикувано на: Ноември 17, 2023 в 03:00 ч
Майк Тайсън обвинява промоутъра Дон Кинг в уреждане на мачове по време на битката с Бъстър Дъглас през 1990 година.

В резултат на това Тайсън се оказа губещият, а години по-късно боксовата легенда говори за инцидента, който постави тъмен оттенък върху кариерата му. Тайсън твърдо вярва, че бившият му промоутър Дон Кинг е уреждал мачове както в негова показа, така и против него.

Той вярва, че битката с Дъглас е била уредена и заради това е загубил. Бъстър беше огромен аутсайдер в срещата, но успя да нокаутира Тайсън в 10-тия рунд и му спря серията от 37 поредни победи.

Сега Майк обвини Кинг, че го е "нагласил" с бавното броене в седмия рунд, което обикновено би означавало края на Дъглас.

„Дон Кинг направи тази простотия. Дон Кинг ме нагласи. Никога не съм казвал това преди, но имаше смисъл. Коефициентите бяха 42 към 1. Няма да говоря за промоутъри, но имаше битки, в които моите съперници не знаеха, че се бият с мен, но и с рефера.

Точно така бяха нещата. Хората залагат и коефициентите се променят. Те хващат рефера и моят съперник се бие с мен, но и с рефера. Аз късно разбрах за тези неща. Накрая го направиха и срещу мен.", призна Тайсън в подкаст.


Тайсън винаги е казвал, че не приемал сериозно битката срещу Дъглас и купонясвал с певеца Боби Браун предната вечер в Токио.

В мемоарите си той дори казва, че е бягал всяка вечер по време на тренировъчния лагер и че екипът му е трябвало да го търси в нощни клубове. В Япония той напълно разхлаби юздите.

Струва си да припомним, че Тайсън заведе дело срещу Кинг за 100 милиона долара през 1998 г. и в крайна сметка получи 14 милиона долара, след като постигна споразумение с бившия си промоутър.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес