Зареждане

Мани Пакиао е готов да се завърне срещу Марио Бариос

Мани Пакиао е готов да се завърне срещу Марио Бариос
Публикувано на: Юни 9, 2024 в 15:07 ч
Шампионът в осем дивизии Мани Пакиао води "сериозни преговори" за първия си двубой от три години насам, като се бие за пояса на WBC в полусредна категория срещу Марио Бариос.

Вероятната дата ще бъде през септември в MGM Grand или T-Mobile Arena в Лас Вегас.

Тексасецът Бариос (29-2, 18 нокаута) спечели временната титла на WBC на 4 май, като постигна победа с единодушно съдийско решение над Фабиан Майдана, нокаутирайки Майдана в третия рунд.

Очаква се Бариос, бивш шампион на WBA, да бъде издигнат за пълноправен шампион на WBC в полусредна категория.

Бариос се бори срещу най-прочутите си съперници. През юни 2021 г. той беше спрян от Гервонта Дейвис в 11-ия рунд, с което загуби пояса си, а осем месеца по-късно беше победен с единодушно решение срещу бившия шампион в полусредна категория Кийт Търман.

Миналата година обаче Бариос доминираше над кубинеца Йорденис Угас, като го свали два пъти в нокдаун.

В последнияси двубой, през август 2021 г., Пакиао беше победен от Угас с единодушно решение.

По-рано тази седмица Пакяо заяви, че очаква с нетърпение да финализира това, което нарече "истински бой", тъй като е завършил споразумението за провеждане на демонстративен двубой в Япония.


Първоначално той беше заинтригуван да се бие за Турки Алалшик от Саудитска Арабия, след като се срещна с претендента в полусредна категория Конър Бен в Рияд по-рано тази година, но Бен остава извън играта заради положителни допинг тестове.

Така Пакяо и Premier Boxing Champions се свързаха отново, след като направиха двубоя с Угас и други, а промоутърът смята, че "без съмнение" Пакяо може да се изяви като остър и опитен боец, способен да завоюва пояса в полусредна категория за зашеметяващия пети път.

Мениджърът на Пакяо Шон Гибънс, че планира да посети боеца в родните му Филипини до 17 юни "и се надява да стигнем до споразумение."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес