Зареждане

Ленъкс Люис анализира предстоящата битка между Фюри и Уайлдър

Ленъкс Люис анализира предстоящата битка между Фюри и Уайлдър
Публикувано на: Октомври 9, 2021 в 12:42 ч
Ленъкс Люис каза, сподели че е бил шокиран, когато Тайсън Фюри е бил по-активният и агресивен боец в битката му с Деонтей Уайлдър в реванша им миналата година.

Фюри беше казал на всички какво ще прави преди двубоя, но Люис признава, че е бил сред онези, които са смятали, че лъже.

"Не повярвах на Фюри, когато той каза, че ще преследва Уайлдър във втората битка, мислех, че той ще се придържа към дистанцията", казва Люис. "Така че бях шокиран. Уайлдър определено беше шокиран, защото никой не очакваше това.

Деонтей никога не е имал нужда да дава назад досега. Той трябва да разбере, че човекът, който върви напред, има по-голям шанс да нанесе точен удар, отколкото този, който се върви назад - освен ако наистина не сте тренирали да се биете на контраатака и сте свикнали с това, ще бъде трудно да се адаптирате толкова бързо.

Ако не сте го практикували, тогава е трудно. Правилото е, че ако вървите назад, е да спрете, да поставите краката си стабилно на земята и да нанесете удара си. Но това изисква много практика и само няколко души могат да го направят.

Това наистина се свежда до това колко Деонтей е успял да научи за това време и да вземе нужното от новия си треньор Малик Скот. Ще успее ли да го приложи?

Трябва да погледне в себе си и да си признае, че не знае всичко за бокса. Трябва да се върне към чертожната дъска и да попълни празнотите в уменията си.

В съзнанието на Деонтей той е нокаутирал много хора преди и му трябва само една секунда за това. Но тази секунда трябва да дойде, трябва да изчака подходящия момент и понякога тази секунда никога не идва.

Ето защо трябва да признаем уменията на боксьора, защото това е човекът, който влага цялата работа през целия двубой.“

Уайлдър ни засипа с оправдания след поражението си, но Люис казва, че ще бързо урок, ако отрича какво се е объркало при миналогодишното поражение от Тайсън Фюри.

Американецът се надява да си върне титлата на WBC в тежка категория от Фюри в Лас Вегас този уикенд. Той загуби титлата през февруари миналата година, когато Фюри го спря в седмия кръг, като драматично промени тактиката си от първата им среща 15 месеца по-рано, която завърши наравно.

„Опитах се да вляза в главата на Деонтей, но той е в собствения си балон“, каза Люис. „Можете да си кажете, че сте загубили само защото сте били ударени с късметлийски удар и това понякога може да е вярно.

„Но това, което променя най-много е ударът в лицето - това те събужда бързо. Ударът променя всичко, всички неща, които сте тренирали, могат внезапно да спрат да работят и дори може да осъзнаете, че всички неща, които тренирате, са грешни или просто сте го правили погрешно.

"Очаквам вълнуваща битка и ако Деонтей не е направил необходимите корекции, тогава всичко е в ръцете на Тайсън Фюри."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес