Зареждане

Канело отнесе Берланга с доминираща победа

Канело отнесе Берланга с доминираща победа
Публикувано на: Септември 15, 2024 в 08:25 ч

Канело Алварес отказа Едгар Берланга и запази титлата си в суперсредна категория с единодушно решение.

И двамата боксьори се представиха достойно, като Берланга показа огромно сърце, за да стигне до последния гонг. Канело доминираше в центъра, като през първата част хвана Берланга с множество крошета. Берланга се държеше на дистанция със своя удар. През втората част Канело нанасяше постоянни удари в тялото. Мексиканецът удари Берланга с комбинация, но претендентът отвърна с нисък удар, което принуди съдията да отправи предупреждение. 

Канело свали Берланга

Канело увеличаваше натиска, което пролича в третия рунд. Той притисна Берланга до въжетата и го повали с жестоко ляво кроше , която го прати на пода. Берланга се изправи, но плесна с ръкавици в знак на гняв. 

Претендентът се изнерви, тъй като съдията се намеси още веднъж, след като двамата боксьори се хвърлиха по време на почивката в клинч в петата среща. Берланга изоставаше в оценъчните карти и трябваше да промени нещата, за да влезе във втората половина на двубоя.

Канело обаче все още оказваше натиск. В деветия рунд приземи със солидно дясно кроше. Берланга свали ръцете си, а контролът на дистанцията не беше толкова премерен, което позволи на Канело да намали атакува. Лагерът на Берланга позволи на своя човек да продължи в края на деветия рунд, но сега това беше въпрос за ограничаване на щетитр. Берланга улучи Канело с кроше, след като мексиканецът се обърна с гръб в десетия рунд.

Моментът на Берланга

Берланга се нуждаеше от нокаут. И двамата боксьори дадоха всичко на ринга, но Канело беше този, който си тръгна с победа на картите: 117-110, 118-109 и 118-109. Двамата боксьори показаха уважение, като се прегърнаха един друг, под аплодисментите на публиката.

След двубоя

"Справих се добре. Какво ще кажат сега? Аз се бия с по-млади бойци; преди казваха, че се бия само с по-възрастни бойци. Хората винаги говорят. Аз съм най-добрият боксьор в света. Той каза, че ме уважава, аз съм неговият идол. Каза, че се чувства зле за начина, по който се е държал. Но знаете ли, той се справи добре. С адреналина малко се ядосах. Аз съм мексиканец, човече. Viva Mexico, cabrones. Сега ще си почина, ще се радвам на семейството си и след това ще реша", Канело

Пълна карта

Канело Алварес победи Едгар Берланга с единодушно решение (118-109, 118-109, 117-111), за да запази титлата си в суперсредна категория.

Ерисланди Лара победи Дани Гарсия с ТКО в 9-ия рунд за титлата на WBA в средна категория.

Кейлъб Плант спечели с ТКО в 9-ия рунд срещу Тревър Маккамби за временната титла на WBA в суперсредна категория.

Роландо Ромеро победи Мануел Хаймес с единодушно решение (99-91) в двубой в супер лека категория.

Стивън Фултън спечели с близко единодушно решение срещу Карлос Кастро.

Джонатан Лопес победи Ричард Медина с единодушно решение (80-71).

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес