Зареждане

Канело Алварес се отказва от титлата на IBF, вече не е абсолютен шампион

Канело Алварес се отказва от титлата на IBF, вече не е абсолютен шампион
Публикувано на: Май 29, 2024 в 18:00 ч
Управлението на Канело Алварес като безспорен шампион в суперсредна категория е на път да приключи, тъй като правилата на Международната боксова федерация (IBF) разделят най-популярния боксьор от един от четирите му пояса.

Алварес (61-2-2, 39 нокаута) възнамерява да се откаже от пояса си на IBF, вместо да участва в нареденото на 6 юни в офисите на IBF в Ню Джърси наддаване за провеждане за двубой срещу задължителния претендент на тази санкционираща организация, малко известния кубинец Уилям Скул (22-0, 9 нокаута).

IBF е уверена в позицията, че 33-годишният Алварес сега трябва да се изправи срещу техния задължителен претендент.

Алварес е безспорен шампион от 6 ноември 2021 г., когато спря тогавашния шампион на IBF Калеб Плант в 11-ия рунд.

Четирите санкциониращи организации се редуват да представят своя задължителен претендент за безспорния крал, а Алварес успешно защити позицията си рекордните четири пъти, като за последно триумфира с единодушно решение над мексиканския си сънародник Мунгуя на 4 май в Лас Вегас.

Докато президентът на WBA Жилберто Мендоса твърди, че неговият задължителен претендент, бруклинският Едгар Берланга, е следващият на опашката, президентът на IBF Дарил Пийпълс трябваше в понеделник да изясни въпроса и да отстоява позицията си заедно с Мендоса.

Като отказва да участва в разпореденото на 6 юни наддаване за провеждане на двубоя срещу Скул, Алварес освобождава титлата.

Този развой на събитията оставя 31-годишния Скул, който се биеше в на картата Алварез-Мунгуя, да търси другаде съперник за мач за титлата, а правилата на IBF предвиждат той да бъде срещу № 1 на организацията.

Промоутърът на Шишкин, Дмитрий Салита, заяви, че ще има период на преговори, за да се договорят промоутърите за мястото и датата на двубоя.

Салита заяви, че би предпочел двубоят да бъде излъчван от партньора му DAZN, и каза, че дори би било "възможно" двубоят да бъде на една и съща карта с Алварес-Берланга, ако този двубой се осъществи на 14 септември.

Промоутърът на Скул обаче иска двубоят Скул-Шишкин да бъде в Германия.

"Това е моята мечта... това е лесна работа", каза Шишкин. "Скул не е нищо особено. Мисля, че мога да го нокаутирам някъде след шестия рунд, няма проблем."

И дори лагерът на Скул разбира защо Алварес би се отказал от пояса си, тъй като се очертават възможни двубои срещу Берланга в Ню Йорк или непобедения двукратен шампион Терънс Кроуфорд, или непобедения бивш шампион в суперсредна категория Давид Бенавидес в Саудитска Арабия.

"Да се биеш със Скъл? Той не е известен в Щатите или където и да било другаде. Няма смисъл."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес