Зареждане

Головкин е пред оттегляне от бокса

Головкин е пред оттегляне от бокса
Публикувано на: Септември 14, 2022 в 00:00 ч
Генади Головкин следи с интерес всяко изказване на Канело Алварез въпреки, че през по-голямата част от подготовката за техния сблъсък на 17 септември, Алварез остана мълчалив към предстоящия си опонент.

Мексиканската звезда първоначално беше премерен и сърдечен в приказките си, но Головкин смята че настоящият шампион в средна категория е бил неискрен зад кулисите.

Тъй като Алварез в последствие започна да заплашва, че ще сложи край на кариерата на своя дългогодишен съперник по време на битката, недоверчивият Головкин няма представа защо Алварез е станал толкова остър. И все пак, въпреки получените заканите, Головкин отказва да позволи на емоциите си да надделеят над него, като избира да се готви за третата им битка, без да обръща внимание на приказките.

„За мен няма нищо лично“, каза Головкин. „Това е просто още една битка. Знаете, че наближавам пенсионирането си, световен шампион съм. Чакахме тази битка от дълго време. Сега тя се случва. Така че това е поредната битка, нищо лично.”

40-годишният Головкин остана в недоумение след две много спорни съдийския решения при предходните си битки срещу Алварез. Първоначално двамата се биха на 16 септември 2017 г. в T-в Лас Вегас, Невада. Убеждението след тяхната битка беше, че Головкин (42-1-1, 37 КО) е направил повече от достатъчно, за да спечели победата. В крайна сметка обаче току-що навършилият 40 години боксьор беше принуден да се задоволи с равенство.

Една година по-късно Головкин беше отново възмутен, когато получи първото и единственото поражение в кариерата си в последвалия им реванш, което според него беше несправедливо съдийско решение. Головкин записа четири последователни победи след това, а що се отнася до Алварес, от друга страна, кариерата му тръгна нагоре.

След като спечели световни титли в разнообразни тегловни категории, мексиканската звезда се смята от мнозина за един от най-великите бойци на своето поколение. Въпреки това, за първи път от около десетилетие, Алварес (57-2-2, 39 КО) беше победен на ринга от Дмитрий Бивол преди няколко месеца.

Головкин, разбира се, вярва, че Алварес е бил свален от пиедестала си от руската звезда и е мотивиран да запише нова победа в статистиката си. Ако по някаква причина обаче Головкин не успее да разчисти сметките със своя опонент, оттеглянето му от спорта е доста вероятно.

Но има още няколко неща преди това...

„Не бих казал точно“, каза Головкин, попитан дали третият му мач срещу Алварес ще бъде финалът на кариерата му. „Все още имам много планове. Моята родина е Казахстан и вярвам, че мога да направя битка там. От една страна, мога да кажа, че се пенсионирах преди време, когато започна пандемията, тогава спря най-активната част от кариерата ми. Но от друга страна, все още имам някои планове в бокса.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес