Зареждане

Фарайт: Берланга ще бъде 'повече от готов' за Канело

Фарайт: Берланга ще бъде 'повече от готов' за Канело
Публикувано на: Март 2, 2024 в 21:00 ч

Треньорът Марк Фараит отвърна на съобщенията в интернет, че неговият претендент в суперсредна категория Едгар Берланга няма да бъде готов да се изправи срещу Канело Алварес по-късно тази година.

В интервю по-рано тази седмица Фараит беше попитан дали нюйоркчанинът Берланга ще бъде готов да се изправи срещу мексиканеца през 2024 г. В отговора си Фараит даде подкрепата си за Канело и заяви:

"Не мисля, че някой е готов за Канело."


Но в дивизия, в която се подвизават Хайме Мунгуя, Дейвид Бенавидес, Диего Пачеко, Джермъл Чарло, Кейлъб Плант, Кристиан Мбили и Дейвид Морел, Фарайт по-скоро даваше кредит на доверие на Канело, отколкото да намалява шансовете на останалите, не на последно място на собствения си боец Берланга.

"Не ме разбирайте погрешно, Едгар Берланга ще бъде повече от готов, когато се бие с Канело", каза Фарайт. "Просто правех комплименти на Канело. Той е боец от Залата на славата, но моят боец ще бъде готов и да го духа всеки, който мисли нещо различно."

Берланга вече е 22-0 (17 нокаута) и миналата седмица спря непобедения ирландец Падрайг МакКрори с великолепен, ясен финал с дясна ръка в Карибе Роял, Орландо. Фарайт беше доволен от това, което е наблюдавал от ъгъла и по време на подготовката в тренировките.

"Видях голямо подобрение в Едгар в лагера на МакКрори", добави Фарайт. "Той е затворен и съсредоточен, повече от всякога преди, и съм убеден, че може да шокира света.

"Не пренебрегвайте "The Chosen One"."

Промоутърът на Matchroom Еди Хърн също заяви, че Берланга трябва да се бие с Канело, който все още няма съперник за датата 4 май и е свободен агент, след като се раздели с PBC. Хърн не само с удоволствие използва съперничеството между Мексико и Пуерто Рикo за изграждането на потенциален двубой, но и е сигурен, че Берланга ще бъде по-агресивен от Джермел Чарло, когато се изправи срещу Канело миналата година.

"Човек като Канело ще извади най-доброто от теб и ще те принуди да се биеш с високо темпо", добави Фарайт. "Ако човек като Едгар се бие с високо темпо, има всички шансове да нокаутира Канело в размяна."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес