Зареждане

Едгар Берланга: Подценявайки ме, Канело Алварес само налива масло в огъня

Едгар Берланга: Подценявайки ме, Канело Алварес само налива масло в огъня
Публикувано на: Септември 8, 2024 в 12:00 ч
"Фрейзър има два шанса - малък и никакъв, а малкият току-що напусна града."

Това беше репликата, която Мохамед Али произнесе преди двубоя си с Джо Фрейзър през 1971 г. Беше запомняща се фраза, но обещанието не се оказа вярно, тъй като "Smoking Joe" повали Али и постигна 15-рундова победа с единодушно решение в първия двубой от може би най-великата трилогия в историята на бокса. 

Пет десетилетия по-късно шансовете, които боксовият свят дава на непобедения новак Едгар Берланга (22-0, 17 нокаута) да изненада краля в суперсредна категория Саул "Canelo" Алварес (61-2-2, 39 нокаута) на 14 септември в T-Mobile Arena в Лас Вегас, са нищожни.

Алварес е фаворит в залозите с коефициент -1800, а Берланга е с коефициент +1000.

"Канело ме пренебрегва", заяви Берланга. "Той знае, че имам умения. Вероятно се съмнява и в това, както и че не нанасям силни удари. Той на 100 процента се съмнява в моето бойно IQ и опит. Мисли си, че това е лесна работа за него и че просто ще влезе и ще спечели 35-40 милиона долара срещу по-млад боксьор. Мисли си, че това е разходка, но ще се блъсне в тухлена стена. Той ще види нещо различно. Той може да има такава нагласа, но ще бъде прецакан, ако влезе в битката с такава нагласа. Той ще се прецака. Това е просто още по-голям огън за мен, за да спечеля и да му сритам задника."

Берланга е категоричен, че трябва да надхитри Алварес с боксовия си коефициент на интелигентност. 

Изказването предизвика скандал по време на промоционалното им турне миналия месец, тъй като прекалено самоувереният Алварес се изсмя при мисълта, че боец, който никога не се е борил за световна титла и е побеждавал само посредствени бойци, ще го победи. 


Шампионът в четири дивизии Алварес има 19-годишен професионален опит и е натрупал 496 рунда в битки с най-добрите бойци на хилядолетието в сравнение със 72 рунда на Берланга през последните осем години.

В стремежа си да спечели допълнително предимство Берланга премести тренировъчния си лагер от Тампа, Флорида, във високопланинската пустош на Боулдър, Колорадо, вземайки пример от книгата на Алварес, който миналата година премести лагера си от Сан Диего във високопланинска местност край езерото Тахо, Калифорния. 

"Можех да направя лагер навсякъде, но имах нужда да бъда тук, сред природата", казва Берланга. "Когато Бог иска да се издигнеш в живота, той те изолира. И ето защо съм в изолация. Аз съм в затвора. 

"Исках да се обучавам в дивата природа на голяма надморска височина. Аз съм в гората. Има мечки, които ме посещават всяка сутрин. Харесва ми да съм тук. Това е манталитетът на истинския боец. Това ме вкарва в зоната. Поставя ме в пространството, в което мога да бъда затворен.

"Най-важното нещо в бокса е умът. Боксът не е физическо занимание. Мога да хвана човек, който е 250 кг и удря като чук, но да го сломя с умственото си IQ. Трябва да разберете, че IQ е всичко в този спорт. Трябва да си умен на ринга и да знаеш как да подготвиш противника си, за да го сломиш и да го удавиш в по-късните рундове. 

"Имаме един и същ удар, една и съща дясна ръка и едни и същи комбинации. Просто манталитетът ни преминава на съвсем ново ниво. 

"Той е бил сломяван многократно. Кодът му вече е разбиван четири пъти от Флойд Мейуедър-младши, Ерисланди Лара, първия двубой с Генадий Головкин и от Дмитрий Бивол. Не влизам там като "О, Боже, трябва да разгадая този човек". Става въпрос само за ума и за това да му покажа, че имам IQ и опит. Всичко, което той казва, че нямам, аз ще му покажа, че го имам. Хората ще видят на 14 септември. "

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес