Зареждане

Джон Фюри: Ако Джошуа иска да се бие с Тайсън Фюри - нека победи Уайлдър!

Джон Фюри: Ако Джошуа иска да се бие с Тайсън Фюри - нека победи Уайлдър!
Публикувано на: Октомври 18, 2023 в 00:00 ч
Джон Фюри, бащата на шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри, смята, че Антъни Джошуа трябва да победи Дионтей Уайлдър, за да си осигури среща с "Gypsy King".

В момента се обсъжда възможността Джошуа и Уайлдър да се срещнат през първата половина на 2024 г. 

Първоначално се предвиждаше те да се бият на дата през декември в Саудитска Арабия, но преговорите им срещнаха някои пречки с неочаквани промени в боксовите властимащи в Саудитска Арабия.

Фюри е излизал на ринга с Уайлдър три пъти.

В първата им среща, през 2028 г., Фюри преодоля два нокдауна, за да се пребори с Уайлдър в дванайсет рунда до равенство. В реванша им през 2020 г. Фюри повали Уайлдър два пъти, преди да го спре в седем рунда. Третата среща през 2021 г. беше оспорвана, като Фюри отново преодоля два нокдауна, за да откаже Уайлдър като  го нокаутира в единадесетия рунд.

Фюри се завръща на 28 октомври в боксов мач без титла с бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану.

При условие че се размине без контузии, вече е постигната договорка Фюри да се сблъска със световния шампион на IBF, WBA, WBO, IBO Александър Усик.

"Единственият начин, по който Фюри-Джошуа може да се случи, е ако той победи Деонтей Уайлдър. Всички прескачат Уайлдър и никой не иска да се изправи срещу него. Не го понасям като човек, но всеки боксьор на планетата се страхува от него, с изключение на Циганския крал, който го победи два пъти", обясни Джон Фюри пред "Дейли мейл".

"Ако Ей Джей иска да се изправи срещу Тайсън, нека победи Уайлдър. Никой не иска Уайлдър. Те не могат да вземат силата на Уайлдър. Всички те трябва да се изправят срещу Уайлдър, за да стигнат до "Gypsy King". Ако си мислят, че ще стъпят на земята и след това ще получат многомилионна заплата, когато не я заслужават... В крайна сметка Джошуа лесно се сдоби с поясите. Нека заслужи поясите си, за да стигне до Фюри.

"Те ще трябва да се подредят и да направят нещо голямо. Тайсън отиде навсякъде, за да им вземе титлите. Ако Джошуа победи Уайлдър, тази битка може да бъде направена за 30 секунди. Ако Ей Джей е достатъчно добър, нека победи Уайлдър и това ще направи този бой мега голям. Но в момента той не го заслужава. Той не може да се изправи срещу няколко боклука и да се изправи срещу Циганския крал, нали? Знам, че публиката иска да го види, но нека го заслужи."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес