Зареждане

Дмитрий Сосновски: Руснаците не са наши братя

Дмитрий Сосновски: Руснаците не са наши братя
Публикувано на: Януари 25, 2022 в 05:00 ч
Заслужилият треньор по бокс на Украйна Дмитрий Сосновски коментира препоръките, дадени на украинските спортисти от Министерството на спорта на страната. Украинците бяха помолени да избягват съвместни снимки с руски олимпийци и да не дават интервюта на руски език. 

В последните месеци има напрежение между Русия и Украйна. Напрежението най-вече идва от САЩ и интересите, които имат в Украйна. Западните медии не спират да критикуват Русия и постоянно твърдят, че руснаците ще нахлуят в Украйна.

Легендарния боксьор Виталий Кличко не спира да говори по темата и вече изяви готовност да се бие срещу Русия. Сега и Сосновски, който е треньор на националния отбор на Украйна реши да критикува Русия и сподели следното пред медиите:

Такова решение се предлага отдавна, защото войната не е от година-две. Почти всеки ден украинци загиват в тази война с Русия. Между другото, когато оглавявах националния отбор по бокс на Украйна повече от десет години, често практикувахме съвместни тренировъчни лагери със спортисти от други страни. 

Дори не сме мислили да тренираме с руснаците. Ако беше моята воля, не бих позволил на украински спортисти да стоят на един подиум с руските победители на първенства, където руският химн все още не е забранен. Как може да има уважение към държава-агресор, която убива моите братя и сестри и завзема чужди територии ? 

Винаги трябва да сте патриот на Украйна и да имате ясна позиция. Как мога да се отнасям към Русия, ако тя иска да унищожи страната ми ? Ние няма да го позволим. Вече седем момчета, които тренираха в специализирана боксова зала, където провеждам тренировки, участваха във военните действия.

Слава Богу, че всички се върнаха живи. А за тези, които твърдят, че сме един народ, че сме братя и се снимат с руснаците, бих ги посъветвал да посетят фронтовата линия. Сигурен съм, че веднага биха променили мнението си. 


Какво мислите вие по темата Украйна - Русия ?


0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес