Зареждане

Девин Хейни: Коранът е най-важното нещо за мен

Девин Хейни: Коранът е най-важното нещо за мен
Публикувано на: Май 19, 2023 в 00:00 ч
Този уикенд Девин Хейни (29-0) се завръща на ринга.

Хейни залага поясите си в лека категория в битка с живата легенда Василий Ломаченко (17-2). Битката им ще се проведе в Лас Вегас и ще излъчи безспорен шампион в лека категория. Девин е голям фаворит в битката и мнозина вярват, че той ще запази статута на безспорен шампион.

Хейни е много по-млад от Лома - 24 години срещу 35. Второ, той е по-едър - 3 сантиметра по-висок, 14 см по-дълъг с размах на ръцете и визуално с 8-10 килограма по-тежък. Всички плюсове са на страната на Хейни, но боец като Ломаченко не трябва да бъде отписван.

Хейни реши да поговори за своята религия и разкри, че Коранът е най-важното нещо в живота му.

„Коранът е най-важното нещо за мен. Аз съм гласът на два милиарда мюсюлмани. Аллах определено напредна в моята боксова кариера. Разбира се, моля се и искам да спечеля. Ислямът е нашата семейна традиция, затова го приех. 

След моето приемане на исляма животът ми се промени напълно. Каквото и чувство да посети душата ти – отваряш Корана и винаги ще има нещо за теб. 

Има по нещо за всеки, независимо през какво преминавате в живота си. Коранът има всички отговори. Ето защо казвам „Ал-хамду ли-ллах” толкова често, защото съм благодарен на Аллах за всичко, с което ме е благословил.”, каза Хейни.

Ще успее ли Хейни да се справи с Ломаченко ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес