Зареждане

Борето Георгиев обратно при аматьорите

Борето Георгиев обратно при аматьорите
Публикувано на: Януари 10, 2013 в 15:00 ч
Източник: Sportal.bg
Бронзовият медалист от олимпийските игри в Атина Борис Георгиев ще се завърне в националния отбор по бокс, пише в днешния си брой "България Днес". Новината беше потвърдена за "Sportal.bg" от източник от българската федерация. В момента се изчаква разрешение от Международната боксова асоциация за аматьори (АИБА). Има малък шанс Борето да участва още на европейското първенство в Минск (Блр), което е през май.

Талантът ще се завърне в старата си категория - до 64 кг, в която участва на олимпийските игри в Пекин'08, а две години по-рано става европейски шампион в Пловдив. Главният треньор на всички национални отбори Михаил Таков е отлично запознат с качествата на Георгиев. Той го привлече в тима на ЦСКА-Литекс от "Славия" с последния в историята междуклубен трансфер в родния бокс.

Борето има седем изиграни професионални срещи, в които има седем успеха. Новите разпоредби на АИБА позволяват състезатели, които вече са преминали при професионалистите отново да се завърнат, но за целта не трябва да превишават определен брой мачове.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес