Зареждане

Боксов мач на 15-годишния Mike Tyson не продължи дълго

Боксов мач на 15-годишния Mike Tyson не продължи дълго
Публикувано на: Юли 5, 2017 в 12:30 ч
 
Mike Tyson е най-опасния боец, който някога се е качвал на боксовия ринг и дори още в ранните си дни като аматьор, тийнейджърът вече бе изградил страховитата си репутация.
 
Тайсън е спечелил златния медал на Олимпийските игри за младежи през 1981-ва година, след като нокаутира Joe Cortez във финала за само девет секунди, а през 1982-ра младокът се готвеше да го направи отново. 
 
Tyson премина с лекота през първите си опоненти на Олимпиадата за младежи през 1982-ра година, което го изведе до битка с Dan Cozad на полуфиналите.
 
 
Младият Tyson вече познаваше Cozad, след като вече го беше видял да нокаутира противника си за 11 секунди на турнира година по-рано, затова знаеше, че това е потенциално опасна битка.
 
"Кажи ми какво ще направиш утре", попита треньора на Tyson Teddy Atlas младия боец след последната му тренировка.
 
"Ще отида там, ще се справям с главата, а след това ще нахвърлям осем удара по тялото му и ще се движа, след като го ударя.", отговори Tyson ентусиазирано.
 
"Какво ще направиш, когато влезеш там?", продължи Atlas.
 
"Ще се развихря като к*чи син", отговори още по надъхан Tyson.
 

Когато звънецът прозвуча за началото на мача, Tyson се втурна напред, за да приключи Cozad и това не отне много време. Tyson отприщи гръмотевичен десен удар в главата на Cozad, което изпрати противникът му в тежък нокаут след само осем секунди - нов рекорд на Олимпийските игри за младежи.
 
Веднага след битката ъгълът на Cozad се оплакваше на официалните лица, които след това заведоха Tyson и Atlas зад кулисите, обяснявайки, че им е било поискано да проверят ръкавиците им за чужди вещества. Естествено, такива не били открити.
 
 
Само няколко дни по-късно Tyson щеше да победи Kelton Brown с TKO за 42 секунди, за да спечели втората си Олимпийска титла за младежи. Това, разбира се, помогна много на Tyson да проправи пъти си за една от най-легендарните кариери в историята на спорта.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес