Зареждане

Бетербиев бъзика Бивол: Последните пет години казва, че следващия съм аз

Бетербиев бъзика Бивол: Последните пет години казва, че следващия съм аз
Публикувано на: Януари 17, 2024 в 21:00 ч
Артур Бетербиев очевидно се е уморил от постоянните изявления на Дмитрий Бивол, че ще се бият един срещу друг.

Руските шампиони в лека тежка категория може би най-накрая са близо до споразумение да поставят титлите си на карта за безспорната титла по-късно тази година.

Напрежението за двубоя набра нова скорост, след като миналата събота вечер Бетербиев брутално отстрани претендента Калъм Смит от Англия в седем рунда в център Videotron в Квебек, Канада, за да запази титлите си на WBC, WBO и IBF.

След края на двубоя промоутърът на Бетербиев, Боб Аръм от Top Rank, посочи, че ще обсъди подробностите за този мач с турчина от Саудитска Арабия Турки Алалшикх, влиятелен промоутър, който е отговорен за подготовката на някои от най-значимите боксови събития през последните шест месеца, включително предстоящото събитие в тежка категория между Тайсън Фюри и Александър Усик следващия месец в Рияд, столицата на Саудитска Арабия.

Аръм беше оптимист, че битка между Бетербиев и Бивол може да бъде осъществена за лятото. Промоутърът на Бивол, Еди Хърн, заяви, че вече са се договорили за двубой с Бетербиев и че сега топката е просто в полето на Алалшик.

На пресконференция, проведена след победата му над Смит, Бетербиев се отърси от всякакви предположения, че двубоят с Бивол е предстоящ, като заяви, че не е бил уведомен от организаторите си, че двубоят е получил зелена светлина. Бетербиев също така взе на прицел Бивол за безразборното говорене за битка с него през последните четири, пет години, което за Бетербиев мирише на евтина реклама. 

"Той винаги говори така", каза Бетербиев. "Последните пет години или четири години, той казва на всички, че ще се бие със следващия бой с мен. Сега казва - имам битка, през следващите две седмици, и казва, че вече е подписал договор с мен. Как може да подпише договор с мен? Защото аз имам друга битка. Той е истински боксьор. 

"Винаги е така, с боксьорите", пошегува се Бетербиев.

Усилията за договаряне на двубой между Бивол и Бетербиев бяха възпрепятствани от боксовата политика. Техните промоутъри, които имат свои собствени договори за излъчване на съдържание с конкурентни телевизионни оператори, рядко правят бизнес помежду си.

Появата на Саудитска Арабия през последната година като спонсор на високопоставени боксови събития донякъде промени цялостната бизнес партизанщина в спорта. През декември Алалшикх обедини ожесточените съперници Хърн и Франк Уорън, за да си сътрудничат за шоу, в което в крайна сметка Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър участваха в отделни битки. Хърн и Уорън ще работят заедно по друго шоу в региона през март, когато клиентът на Хърн, Антъни Джошуа, ще се изправи срещу бившия шампион на UFC Франсис Нгану.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес