Зареждане

Антъни Джошуа си върна титлите

Антъни Джошуа си върна титлите
Публикувано на: Декември 8, 2019 в 00:21 ч
Антъни Джошуа отмъсти за загубата си и се боксира през всичките 12 рунда, за да победи със съдийско решение Анди Руиз и да си върне титлите на WBO, IBF, IBO, WBA в тежката категория.

Джошуа започна с много подвижност и използваше постоянно левия си прав. Още в първия рунд успя да отвори аркада на лявото око на Руиз.

Джошуа подобряваше играта и с напредването на рундовете, макар че също получи аркада.

Руиз се опитваше да приложи натиск, но с движението си и левия си прав, Джошуа го държеше на дистанция.
 

Левия прав не спираше да играе през рундовете, а Руиз имаше своите попадения в тялото на опонента си.

В седмия рунд Руиз успя да намери начин да скъсява дистанцията, но за кратко. В деветия рунд Джошуа отново засили движенията, обиколките и левия прав. Това продължи до края на мача - Руиз не успя да се доближи, за да нанесе сериозен удар.


Подходът на Джошуа в този реванш беше доста различен - той бе много търпелив, боксираше се от дистанция, което може само да говори за уважение към ударната сила на Руиз.

В 12-тия рунд Руиз знаеше, че трябва да запише нокаут за да победи. Джошуа ипозлва това като свое предимство, правейки добра контраатака с балтия. Това бе достатъчно за да кротне малко Руиз и да позволи на Джошуа да се върне към първоначалната си стратегия, която следва през целия двубой.
 
Руиз до последната минута натискаше напред, но просто не успя да стигне до много по-високия Джошуа.

 
С това шестте месеца на шампионска слава за Руиз приключиха. Статистиката му 33-2, като и двете му загуби са в шампионски двубои.

Джошуа пък е със статистика 23-1 и 8-1 в шампионските си срещи.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес