Зареждане

Александър Красюк: Усик е национален герой на Украйна

Александър Красюк: Усик е национален герой на Украйна
Публикувано на: Юли 31, 2022 в 06:00 ч
Александър Красюк, промоутър на украинския световен шампион в тежка категория Александър Усик, говори за предстоящата битка на боксьора с британеца Антъни Джошуа. Битката между Джошуа и Усик е насрочена за 20 август в Саудитска Арабия. 

Първата среща на двамата се проведе през септември 2021 г. в град Тотнъм (Великобритания). Тогава Усик, като аутсайдер на букмейкърите, победи Джошуа с решение (117-112, 115-113, 116-112) и стана един от малкото бойци в историята на спорта, които спечелиха колани в полутежка и тежка категория. 

Сега Усик ще се опита да повтори своя успех, а Красюк вярва, че неговият боец е най-популярният спортист в момента.

„Победата при сегашните условия ще означава много. Усик е национален герой на Украйна. Сега той е най-популярният спортист. Мнозина го следват в социалните мрежи, гледат негови интервюта, следват кариерата му. 

Сега украинците преживяват трудни времена. Хората са уморени, емоционално изтощени. Следователно те се нуждаят от мощна положителна енергийна бомба. 

Битката на Усик е едно от нещата, които могат да направят хората щастливи. Всички в Украйна очакват да видят отмъщението на Саша. Всички искат той да спечели, защото Украйна има нужда от победа сега.  

Той е професионален спортист. Професионалист от първо ниво. Има голям опит в бокса. А боксът не е само умения, работа с крака, удари и форма. Както повечето спортове, психологията и манталитетът играят голяма роля в бокса. 

Правилното мислене може да бъде ключът към победата. Обикновено е така. Около Усик има много професионален екип. Тези хора знаят какво да правят, какво да говорят, как да водят тренировъчния процес – физически и психически. 

Като всеки украинец, Усик не е напълно добре сега заради това, което се случва в страната му. 

Но това не му пречи да постигне целите си, да върши работата си правилно, да върви по пътя към славата “, каза Красюк в канала SecondsOut в YouTube. 

Ще успее ли Усик да бие Джошуа за втори път ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес