Зареждане

"Академик" възроди бокса, взе двама национали

"Академик" възроди бокса, взе двама национали
Публикувано на: Октомври 10, 2008 в 10:57 ч

Един от най-добрите боксови клубове в България - "Академик" излезе отново на голямата сцена. Президентът Валентин Давидов привлече част от топръкавиците на нашата страна. Първата крачка беше ангажирането на бившия помощник треньор на националния отбор Борислав Бояджиев, който се завърна у нас след 2-годишен престой в Испания. Младият наставник работеше с тима на областта Мадриления и я направи отборен шампион на страната.

бокс тренировки бойни изкуства

В "Академик" са привлечени националите Детелин Далаклиев (54 кг) и Евгени Борисов (69). Опитният плевенчанин (на снимката) боксираше до момента за "Ботев" (Пд). Неговият по-млад колега, известен с прозовището - Роки, се биеше за тима на Кюстендил. В състава вече е и братът на Кубрат Пулев - Тервел, който дълги години също беше в националния отбор. Преди това беше капитан на младежката формация, а доскоро беше състезател на АНЕЛ-НСА.

Ударното трио ще вземе участие в турнира за Купа "България", който започна от днес в Пловдив. Около 80 боксьори ще мерят сили на ринга в Панаирното градче. Успоредно с мъжете ще протече и надпреварата при жените. В Пловдив са и двамата ни най-известни състезатели - Борис Георгиев (64 кг) и Кубрат Пулев (+91 кг). След мачовете в Пловдив ще стане ясно дали бойците от ЦСКА-Литекс ще се върнат в националния отбор за европейското първенство в Ливърпул през ноември.
 

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес