Зареждане

Жорж Сен-Пиер: Независим орган трябва да тества UFC бойците за допинг

Жорж Сен-Пиер: Независим орган трябва да тества UFC бойците за допинг
Публикувано на: Август 13, 2024 в 14:00 ч
Според бившия шампион на UFC в полусредна и средна категория Жорж Сен-Пиер (26-2), съвременните методи за тестване не винаги откриват определени лекарства за подобряване на представянето.

"Rush" говори за това как някои бойци използват методи за заобикаляне на антидопинговите тестове. Например, те могат да използват лекарства, които не причиняват видими промени или драматично увеличаване на мускулната маса.

Жорж също така отбеляза, че допинг тестовете на бойците трябва да се извършват от независима орган, а не от UFC.

„Понякога вие няма да можете да го забележите физически, защото определено лекарство, като EPO, например, ще ви даде луда издръжливост, но няма да ви промени физически. Сега UFC не си партнират с USADA, но разбирам, че наемат друга организация, за да направи тестовете. 

Смятам обаче, че ако искаме да избегнем корупцията, тестването трябва да се извършва от независим орган, а не от самата организация. Ако една организация има власт над своите тестове, тогава тя може да бъде корумпирана.“, каза Жорж в подкаста на Тео Вон.

Сен-Пиер се оттегли от UFC през 2013 г., но се върна за една битка през 2017 г. срещу Майкъл Биспинг (30-9), побеждавайки британеца със събмишън в третия рунд. Тази победа го направи шампион във втора различна категория.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес