Зареждане

Сантяго Понзинибио: Ранглистата на UFC е глупост

Сантяго Понзинибио: Ранглистата на UFC е глупост
Публикувано на: Януари 9, 2021 в 06:00 ч
Сантяго Понзинибио се завръща в клетката на 16-ти януари. Той ще се бие с Ли Джинлианг в Абу Даби в дуел от полусредна категория. 34-годишния боец от Аржентина не се е бил от ноември 2018 година. Тогава той победи Магни с нокаут пред родна публика и заслужи бонус.

Сантяго е с рекорд 27-3 в ММА и се намира в серия от 7 поредни победи. Той успява да приключи 21 от съперниците си и беше близо до титлата, но контузиите го спряха.

Точно тези контузии извадиха Понзинибио от играта, а от UFC решиха да го премахнат от своята ранглиста. Това е нещо, което не му харесва и той го коментира по следния начин:

UFC ме извадиха от ранглистата. Брайън Ортега се би 3 седмици след мен, но остана в ранглистата. Той получи шанс да оглави събитие и се би с Корейското зомби. Пoисках от UFC обяснение, защо той е в ранглистата, а аз не съм ? Защо Ортега получава главна битка, а аз Джинлианг, който дори не е в топ 15 на категорията ? 

Обичам Ортега и той заслужава това, защото победи и да се надявам, че ще стане шампион. Нямам нищо против него, но просто моята история е сходна с неговата. Поради тази причина смятат, че ранглистата е глупост. Влизам в клетката и си върша работата. Това е всичко. Представлявам моята родина и давам на феновете шоу.

Понзинибио ще се завърне след близо 2 години и половина отсъствие.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес