Зареждане

'Съдийството в UFC 306 - зле! Сякаш реферът бе сложил пари на О' Мали'

'Съдийството в UFC 306 - зле! Сякаш реферът бе сложил пари на О' Мали'
Публикувано на: Септември 19, 2024 в 06:36 ч
Бившият шампион на UFC в полусредна категория Ти Джей Дилашоу беше сред зрителите на UFC 306, които бяха объркани от постоянните призиви на Хърб Дийн към главните състезатели Шон О'Мали и Мераб Двалишвили да действат повече. 

Дийн се намеси в главния мач на вечерта почти веднага, след като Двалишвили и треньорът на О'Мали, Тим Уелч, започнаха да се заканват един на друг. Не след дълго Дийн трябваше да направи забележка на "The Machine" за това, че целуна О'Мали по гърба по време на борба. 

За съжаление намесата на Дийн не спря дотук. По време на шампионските рундове реферът непрекъснато подканяше двамата бойци да "работят", въпреки че Двалишвили беше в доминираща граплинг позиция през по-голямата част от състезанието. Дори в петия рунд, когато О'Мали изглеждаше, че е наранил Двалишвили с фронтален удар в тялото и горещо преследваше нокаутиращ удар, Дийн можеше да бъде чут да повтаря "работи" отново и отново, което доведе до разочарование на феновете, гледащи у дома, и на коментаторското трио, състоящо се от Джон Аник, Джо Роугън и Даниел Кормие. 

По време на участието си в подкаста JAXXON с Куинтън "Rampage" Джаксън Дилашоу сподели отвращението си от съдийството на Дийн и го обвини, че съдийства по начин, който привидно облагодетелства О'Мали. 

"Това са пълни глупости", каза Дилашоу. "Не можеш да кажеш на двама бойци да работят, когато са на крака. Мога да се движа в кръг, ако искам. Не можеш да ми кажеш да почна да действам. ... Не е така, сякаш се бавя. Нанасяме удари, а ти ми казваш да работя. Като че ли сега мога да се сблъскам с нещо, защото ме наставляваш как трябва да се бия.Съдията не би трябвало да се намесва по този начин.

"Мислех, че е много странно. Почти като че ли беше заложил пари за О'Мали", продължи Дилашоу. "Сякаш искаше Мераб да продължи да се движи, за да може О'Мали да го хване с нещо. Беше странно".


Шон О'Мали го очаква 6-8-месечна почивка след загубата в UFC 306

UFC 306 в зала "Сфера" беше зрелище, което не прилича на никое друго в историята на бойните спортове. За съжаление, много малко от разговорите след събитието бяха посветени на безупречната продукция. Вместо това голяма част от тях се фокусираха върху объркващите призиви на Дийн за действие и невдъхновеното представяне на Шон О'Мали по време на 25-минутното събитие. 

Макар че, ако трябва да бъдем честни, "Siga" наскоро разкри, че е получил разкъсване на лабрума 10 седмици преди нощта на боя- контузия, която е достатъчно сериозна, за да го накара да се подложи на операция на 3 октомври.

"Имам операция на 3 октомври", разкри О'Мали. "Разкъсах левия лабрум на бедрото. Това е единствената причина, поради която ще отсъствам толкова дълго време. Тази операция трябва да зарастне само за два месеца, след което няколко месеца възстановяване. Една година е дълъг период, може да е шест до осем месеца. Никога не се знае."

Все пак О'Мали не използва това като оправдание, а вместо това ще го отдаде на една лоша нощ в клетката. Очаква се О'Мали да седи настрана през следващите 6-8 месеца, докато дивизията продължи напред без него. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес