Зареждане

Новият Хабиб ще става най-младият шампион в UFC

Новият Хабиб ще става най-младият шампион в UFC
Публикувано на: Ноември 25, 2021 в 02:00 ч
Най-младият боец в редиците на UFC иска да стане най-младият шампион в историята на организацията. Мухаммед Мокаев подписа с UFC преди няколко дни и вече има големи планове. 21-годишния боец от Великобритания е с рекорд 6-0-1 в ММА и тази година записа 2 победи и 1 NC.

Мокаев има много опит при аматьорите в ММА, където записа 23 победи и 0 загуби. Той е двукратен шампион на IMMAF и двукратен европейски шампион. Мокаев е родом от Дагестан, но се мести във Великобритания и също като Хабиб излиза с папаха за битките си.

Мухаммед се състезава в категория муха и има две години да бие рекорда на Джон Джоунс, който спечели титлата в UFC на 23-годишна възраст. В интервю за медиите в САЩ Мокаев сподели следното:

Вълнувам се, но това не е последната му дестинация. Това е част от моята дестинация. Ще стана най-велик и най-младият шампион в UFC. В края на 2022 година ще съм в топ 5 и претендент за титлата в UFC. За първи път гледах UFC през 2016 година в Лондон. Искам да се бия в картата на UFC през март в Лондон. 

Има много фактори, които те правят шампион. Вярвам, че имам по-голямо бойно IQ от повечето бойци на UFC в категория муха. Аз съм най-млад в редиците на UFC. Имам 2 години и 2 месеца, за да стана най-младият шампион в историята UFC. Ще напусна спорта, след като спечеля титлата. 

Ще успее ли Мокаев да стане най-младият шампион ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес