Зареждане

Nate Diaz е чист! Мач с Masvidal ще има!

Nate Diaz е чист! Мач с Masvidal ще има!
Публикувано на: Октомври 26, 2019 в 09:49 ч
Nate Diaz е получил разрешение от антидопинговата агенция на САЩ (USADA) да се бие в главното събитие на UFC 244, което ще се проведе на 2-ри ноември.

Припомняме, че Diaz бе изваден от битката, след като даде допинг тест, от който стана ясно, че е използвал популярните и у нас SARMs.

Вижте също: В пробата на Nate Diaz открили следи от селективни модулатори на андрогенни рецептори

От USADA обаче разгледаха подробно случая и потвърдиха, че Diaz е получил разрешение да се бие в Ню Йорк следващия месец. Там той ще се изправи срещу Jorge Masvidal за титлата "Най-лошото копеле".
 

 
След детайлно изследване се оказва, че е използвал добавка - мултивитамин, която е била замърсена и е предизвикала нарушения в тестването.

В крайна сметка от USADA излизат със становище, че той не е нарушил антидопинговите правила и няма да му бъдат налагани никакви санкции.

Оказва се, че открития модулатор LGD-4033 е в толкова нищожно количество, че няма как да повлияе на спортното представяне на боеца. В Diaz е открито 10 000 пъти по-малко количество от стандартната терапевтична доза, но това е било достатъчно, за да постави допинг тестовете на бойния атлет под внимание.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес