Зареждане

Наистина ли Джон Джоунс е най-добрият в историята на ММА ?

Наистина ли Джон Джоунс е най-добрият в историята на ММА ?
Публикувано на: Октомври 1, 2024 в 20:00 ч
Когато говорите за най-добрите UFC бойци в историята, едно име, което продължава да се появява, е Джон Джоунс.

Човекът, който някога е бил трикратен шампион в полутежка категория, сега е на върха като шампион в тежка категория. Той ще се бие със Стипе Миочич на UFC 309 през ноември. Но въпреки впечатляващата му кариера от почти двадесет години, остават много дискусии. Особено относно факта, че той ще избегне някои битки като тази срещу Том Аспинал.

Джон Джоунс може и да не е основателят на спорта, но неговите постижения са несравними. Той е печелил битка за титлата 15 пъти, повече от всеки друг боец в UFC. Ако не беше загубил титлата си толкова много пъти, щеше да защити титлата си единадесет поредни пъти. Вместо това той трябваше да се задоволи с два различни престоя като шампион: веднъж с 3 защити и друг път с 8.

Единственото поражение на негово име ? Дисквалификация през 2009 г. срещу Мат Хамил за неправилен удар с лакът. Извън тази загуба, най-трудните му битки бяха срещу Александър Густафсон, Тиаго Сантос и Доминик Рейес, където той спечели на косъм. И да не забравяме неговия впечатляващ списък от победени противници.

Джоунс е побеждавал MMA легенди като: Маурисио Руа, Куинтън Джаксън, Лиото Мачида, Рашад Евънс, Витор Белфорт и Даниел Кормие. Историята на Джон Джоунс обаче не е само за подвизите му в октагона. Кариерата му е помрачена от скандали както в клетката, така и извън нея. Той загуби титлата си в полутежка категория три пъти.

Не заради загуба в битка, а заради проблеми в личния му живот. Арестите за шофиране в нетрезво състояние и обвиненията в домашно насилие навредиха сериозно на имиджа му. На всичко отгоре, той е дал положителен тест за забранени вещества 4 пъти на големи събития като UFC 182, UFC 200, UFC 214 и UFC 232.

Тези допинг тестове накараха много фенове и критици да се съмняват в мястото му в историята на UFC. Ако не бяха тези скандали, много хора вероятно биха нарекли Джон Джоунс без съмнение най-великият ММА боец на всички времена. Но именно поради тези грешки винаги остават въпроси.

Джоунс без съмнение е един от най-талантливите бойци, които UFC някога е виждал. Но скандалите, които заобикалят кариерата му, хвърлят сянка върху наследството му. Може ли да смятаме Джоунс за най-велик ? Вие как мислите ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес