Зареждане

Масвидал: Че Гевара е убиец, а хората носят тениски с ликът му

Масвидал: Че Гевара е убиец, а хората носят тениски с ликът му
Публикувано на: Март 26, 2023 в 00:00 ч
Боецът от UFC Хорхе Масвидал е изненадан, че хората носят тениски на Че Гевара.

"Най-лошото копеле" в UFC твърди, че Ернесто Гевара е просто един убиец. Още приживе името на Че Гевара става легендарно, а образът му (най-вече благодарение на фотографията, направена от Алберто Корда през 1960 година) – един от най-разпознаваемите.

Смъртта му го прави изключително популярен по цял свят и го превръща в универсален символ на революционните движения, контракултурата и бунта срещу социалните неправди. Името и делата му са предмет на много спорове, противоречия и страсти.

Едни го считат за герой и модел за подражание, а други за убиец и престъпник. Масвидал е от вторите.

„Гледам как разни хора идват в Маями, облечени с тениска на Че Гевара. Този пич изби хиляди хора, членове на моето семейство, членове на семейството на моите приятели. Уби ги, само за да поеме управлението.

 Той нареди стената в кабинета му да бъде съборена, за да може да види по-добре как убиват хората. И това е лицето, което лепите на тениските си ? 

Всички, които защитават комунизма и социализма, отидете там поне за година. Гарантирам ви, че такива като Колин Каперник няма да издържат и ден там.

Вижте какво става по света – Венецуела, Бразилия, Колумбия, Украйна. Там изведнъж всичко се обърка. Те бяха примери за борба с комунизма, но сега тези държави са полуадаптирани към него. 

Прогресивен социализъм или както там го наричат? Демократичният социализъм. Махнете ги тези глупости.,” каза Масвидал в подкаста на Роугън.

Прав ли е Масвидал за Че Гевара ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес