Зареждане

Какво следва за Франсис Нгану ?

Какво следва за Франсис Нгану ?
Публикувано на: Март 10, 2024 в 20:00 ч
Франсис Нгану загуби втората си поредна боксова битка. Aко през есента, въпреки резултата, той изненада света в битка с Тайсън Фюри, сега той беше прегазeн от Антъни Джошуа, който го нокаутира за пет минути. Сега пред камерунската звезда има два варианта, от които да избира.

  • Вариант 1: Връщане към ММА
След като напусна UFC и подписа договор с PFL, който му даде максимална свобода, Нгану никога не се би там. Още по-изненадващо е, че лигата не е назовала противника му повече от година. Но самият Нгану вече има два боксови мача срещу главните звезди в индустрията.

Преди двубоя между Райън Бейдър и Ренан Ферейра, PFL вече пуснаха видео с участието на Нгану и написаха Next - намеквайки, че един от тях ще стане първият му опонент в лигата. Но официални дати, съобщения или поне коментари от страните нямаше. Всъщност PFL не са решили какво да правят с основния си актив.

Самият Нгану, след като загуби от Джошуа, намекна, че може да се върне в ММА. Най-реалистичният вариант в MMA е да си вземе почивка от бокса и да се бие в PFL с шампиона Ферейра, въпреки че ще загуби много пари. Но има ли нужда Нгану от това на 37 години ?

  • Вариант 2: Оставане в бокса
Франсис може да остане в бокса, за да направи реванш с Тайсън Фюри. Да, засега Фюри е фокусиран върху битката срещу Александър Усик, но в случай на поражение може да се върне към тази история за лесни пари.

Този път Фюри определено ще изключи възможността да подценява опонента си. Има и вариант за битка с Дионтей Уайлдър. Това ще бъде история за най-силните удари на планетата. Това е битка между двамата бойци, които пратиха Тайсън Фюри на земята.

След изненадващото си поражение от Джоузеф Паркър, Уайлдър не е в най-добрата позиция. Франсис вече каза, че иска и Уайлдър, който също иска да се боксират. За Нгану тази опция е още една битка за пари, а за Уайлдър това е възможност за завръщане.

Кой от двата варианта ще избере Нгану ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес