Зареждане

Илия Топурия: Не искам Холоуей и Волкановски, а нови лица

Илия Топурия: Не искам Холоуей и Волкановски, а нови лица
Публикувано на: Февруари 20, 2024 в 02:00 ч
Новият шампион на UFC в категория перо Илия Топурия, е отворен за реванш с Александър Волкановски, но той вярва, че е време да се даде шанс на ново поколение бойци.

В главното събитие на UFC 298 Илия Топурия потвърди уверените си думи и нокаутира Александър Волкановски във втория рунд на битката. Сега пред него няма много варианти, а Илия реши още повече да скъси листата с претенденти за титлата му. Още преди битката Илия каза, че не иска да се бие с Макс Холоуей, Брайън Ортега и Яир Родригес.

Той вярва, че това са стари лица, които вече нямат място в шампионските срещи. 27-годишният Топурия спечели титлата на UFC в 7-мата си битка под знамето на UFC. С рекорд от 15-0 той остава непобеден, а от своите 15 победи той спечели 5 пъти с нокаут, 8 пъти със събмишън и само 2 пъти със съдийско решение.

Ето какво планира Илия за бъдещето си:

"Нямам нужда от съдии. Когато се бия, те могат да си починат. Свършихме страхотна работа. Аз съм световен шампион. Много се радвам за това. Aлекс е толкова добър човек. Честно казано, в този момент мисля да му дам реванша, защото той е свестен човек. 

Но в същото време, мисля, че е време да продължим напред. Време е да изчистим категорията. Време е за ново поколение, нови претенденти, нови лица. Това очаквам. Но честно казано, моята работа е да се бия. Ще се бия с всеки, който реши да се изправи пред мен.

Не искам Макс Холоуей и останалите. Тези бойци нямат смисъл за мен в момента. Искам нови претенденти. Има потенциални битки. Ще видим как ще се развият нещата. Ще гледате "Ел Матадор" дълго време.", сподели Топурия.

Кой трябва да е първи опонент за защитата на титлата от страна на Топурия ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес