Зареждане

Хамзат Чимаев скочи на евреите: Ще бъдете изгонени от Палестина!

Хамзат Чимаев скочи на евреите: Ще бъдете изгонени от Палестина!
Публикувано на: Септември 14, 2023 в 20:00 ч
Звездата на UFC в средна категория Хамзат Чимаев скочи на евреите в Израел.

Причината за гнева на чеченеца е видео, което показва как евреиски младежи се заяждат с възрастен палестинец. Израелци и палестинци са в постоянен конфликт още от 1947 година насам. До края на Първата световна война Палестина е част от Османската империя.

След това тя попада под британски контрол. През този период все повече евреи от цял свят се преселват на това място, считайки тези земи за своя изконна родина. След Холокоста в нацистка Германия Общото събрание на ООН приема план за разделяне на Палестина.

Арабската лига го отхвърля, а Еврейската агенция за Палестина го приема. На 14 май 1948 г. е провъзгласена държавата Израел. В отговор на това коалиция от пет арабски държави обявява война, но в крайна сметка е победена от Израел през 1949 година.

Още преди началото на войната между 200 000 и 300 000 палестинци напускат или са били принудени да напуснат своите родни места, а по време на боевете други 300 000 до 400 000 палестинци са разселени. Така общият брой на напусналите палестинци нараства на около 700 000 души.

Днес тази земя продължава да бъде място на чести конфликти, които завършват с много жертви. В своя акаунт в социалните мрежи Чимаев призова евреите за уважение към палестниците. Хамзат сподели, че един ден евреите ще бъдат изгонени от Палестина.

„Вие сте просто гости на Палестина. Уважавайте ги, защото те ви дадоха убежище. Един ден ще бъдете изгонени от Палестина, Иншаллах / С позволението на Аллах /. Дайте ми най-силния мъж от Израел, ще го пречупя.", пише Чимаев.

Чимаев се завръща през октомври, за да се бие с Пауло Коста в Абу Даби. Битката им ще бъде подглавна за UFC 294. Вие какво мислите по темата с Палестина и Израел ?
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес