Зареждане

Гловър Тейшейра: Не спрях да вярвам, че ще съм шампион

Гловър Тейшейра: Не спрях да вярвам, че ще съм шампион
Публикувано на: Май 4, 2021 в 00:00 ч
Бразилската легенда Гловър Тейшейра може и да е на 41-годишна възраст, но това не му пречи да вярва в мечтите си. Опитният ветеран записа впечатляващи победи над гладни бойци, които му заслужиха един последен шанс за титлата в UFC.

Гловър е в серия от 5 поредни победи, от които 4 с приключване. В края на миналата година той удуши Тиаго Сантос и така печели 6 от последните си 7 битки в клетката. Тейшейра получи шанс за златото и ще се бие с Ян Блахович на UFC 266, което ще се проведе през септември.

През 2014 година Гловър се би за титлата с Джон Джоунс и загуби с решение. След тази битка той записа 10 победи и 4 загуби. Сега Тейшейра отново е на върха и смята да вземе поправителния изпит:

Винаги съм вярвал, че ще спечеля титлата и ще стигна до нея. След моята битка за титлата загубих от бойци, които са бивши претенденти в лицето на Антъни Джонсън и Густафсон. 

Няколко пъти ударих гредата, но в битката със Сантос исках да поправя това. Успях да го победя и продължих да вярвам. 

Пътят към титлата беше дълъг и минаха повече от 7 години. Аз обаче бях тук и видях този шанс. Не бих казал, че беше лесно. Сега обаче отново сме тук. С радост преследвах тази мечта. 

Получаваме опит с течение на живота. Много пъти постъпваме грешно, но един път имаме, в който да оправим нещата. Сега съм спокоен. Искам да правя нещата, които обичам.

Ще успее ли Тейшейра да вземе титлата от Блахович ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес