Зареждане

Джони Еблен падна в нокдаун, но победи Импа Касанганай

Джони Еблен падна в нокдаун, но победи Импа Касанганай
Публикувано на: Февруари 25, 2024 в 00:18 ч
Джони Еблен победи Импа Касанганай в подглавната битка на PFL vs. Bellator, което се провежда в Рияд, Саудитска Арабия. Двамата бойци премериха сили в средна категория. Еблен е настоящ шампион в средна категория на Bellator, а Касанганай е шампион в полутежка категория на PFL. Джони се затрудни доста, но спечели с решение - (29-28, 28-29, 29-28).

Още в началото на първия рунд и двамата започнаха да замахват. Еблен отбеляза тейкдаун и го прави да изглежда лесно. Касанганай опитва да се изправи, но Еблен не го пуска. Джони опитва десен, но с малко пропуска целта. Касанганай с хубав джаб. Еблен влиза в клинч и нанася три ъперкъта, преди Касанганай да избяга. Импа опитва летящо коляно, но не намира целта.

В началото на втория рунд Касанганай прати Еблен в нокдаун. Касанганай тръгна за нокаут, но Джони успя да се възстанови и се вкопчи в крака на своя опонент. Двамата размениха попадения, след което Еблен залепи Импа към мрежата. Еблен успява да постави Касанганай на колене за няколко секунди, преди да му вземе гърба. Джони опита събмишън, но не успя и контролираше Касанганай до края на рунда. 

В третия рунд двамата размениха удари, след което Еблен пренесе битката на земята. Еблен взема гърба на Касанганай и опитва да го удуши. Касанганай се защитава добре, но Еблен не го пуска. Те се удрят един друг на земята, докато времето изтича. Така срещата стигна до решение, което беше разделно за Еблен - (29-28, 28-29, 29-28).

С тази победа Еблен вече е с рекорд 15-0 в ММА. Той спечели супер пояса, който организацията раздаде на победителите в битките между шампионите. Касанганай се разделя със серия от 6 поредни победи.


 



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес