Зареждане

Джон Джоунс загуби състезание по лицеви опори от борец без крака

Джон Джоунс загуби състезание по лицеви опори от борец без крака
Публикувано на: Март 7, 2023 в 00:00 ч
Джон Джоунс може и да е шампион в тежка категория, но дори и той може да допуска поражения.

Миналия уикенд Джоунс затвърди статуса си на най-великия ММА боец в историята, след като прегази Сирил Ган на UFC 285 в Лас Вегас. Противоречивият американец не се беше бил повече от три години, откакто освободи титлата си в полутежка категория, за да гони дебют в горната категория.

След голямата победа Джоунс имаше доста останала енергия и реши да се изправи срещу Зион Кларк, който е борец без крака. Двамата си спретнаха състезание по лицеви опори зад кулисите. Кларк е роден със синдром на каудална регресия, сериозно разстройство, което нарушава развитието на долната част на тялото.

Двамата започнаха да правят лицеви опори заедно, като Джоунс спря на 40 повторения. Кларк направи дебют в ММА през декември 2022 година и записа победа.

Победата на Джоунс над Ган означава, че той вече е безспорният шампион в тежка категория и става едва осмият атлет, който покорява две дивизии на UFC. Победата също така удължи рекордната непобедена серия на Джоунс до 19 поредни и той се подобри до 27-1-1 в ММА. 









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес