Зареждане

Джъстин Гейджи разкри как ще победи Хабиб

Джъстин Гейджи разкри как ще победи Хабиб
Публикувано на: Май 30, 2020 в 00:00 ч
Временният шампион в лека категория Джъстин Гейджи знае какво трябва да направи, за да победи Хабиб Нурмагомедов. Двамата ще мерят сили в последните месеци на 2020 година, за да обединят поясите в лека категория. Гейджи е в серия от 4 поредни победи с нокаут и в своята последна битка прегази Тони Фъргюсън в началото на месеца, с което вдигна временната титла.

Сега Гейджи има голямо предизвикателство пред себе си и в подкаста на Джо Роугън реши да разкрие как може да се справи с непобедения шампион. Гейджи вярва, че най-важно е да спазва дистанция и да не позволява на Хабиб да го притиска в мрежата. Ето какво сподели Гейджи за най-голямата битка в неговия живот:


Хората се чудят защо Фъргюсън не ме победи. Краката ми ще са важен фактор в двубоя с Хабиб. Не е имало моменти, когато Тони би могъл удобно да скъси дистанцията. Постоянно бях твърде далеч от него и стоях далеч от мрежата, а това ще бъде много важно в двубой с Хабиб. Имаме нужда от игра с крака, в противен случай ще бъдем притиснати към мрежата. Хабиб винаги работи в мрежата, дори и да влезе в двубой в центъра на клетката, той влачи противника към мрежата, за да завърши събарянето. 

Той не прави събаряния в центъра на осмоъгълника. Вижте всичките му двубои. Той се приближава по-близо в центъра, но натиска противника към мрежата и я използва в негова полза. За мен главното е да играя с краката и спазвам дистанция, за да му е винаги неудобно. Той се приближава към мен, но аз вече съм твърде далеч, той смята, че сега е достатъчно близо - отново съм извън обсега. 

Така че да контролирате дистанцията и да стоите далеч от мрежата - това е най-важното в битката с Хабиб. Плюс това знам колко са болезнени ритниците ми. Не ритам над коляното, ударите под коляното са много по-безопасни, много нерви и връзки преминават на това място и в същото време не е защитено.

Четириъгълният мускул е много голям, трудно е да се пробие до нервите, но ако ударите под коляното, то нервът започва да гори. Ако ритна Хабиб в крака четири пъти, той ще работи зле и тогава няма да може да ме свали и ще трябва да ме избута в мрежата. Няма да успее да го направи. Ако Хабиб иска да ме свали на земята, то тогава ще трябва да ме притисне в мрежата, но това няма да стане. 


На теория е добре, но дали ще успее Гейджи да го приложи на практика ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес