Зареждане

Дерик Люис препарира Олейник и влезе в историята

Дерик Люис препарира Олейник и влезе в историята
Публикувано на: Август 9, 2020 в 06:23 ч
Бившият претендент за титлата в тежка категория Дерик Люис се изправи срещу Алексей Олейник в главната битка на UFC on Vegas 6, което се проведе преди минути в Лас Вегас. Срещата между двамата приключи 21 секунди след началото на втория рунд. Дерик Люис успя да се справи с опитния ветеран и го нокаутира след серия от тежки попадения. В първия рунд Люис веднага се нахвърли в търсене на нокаут, но двамата скъсиха дистанцията и битката се пренесе на земя, където си разменяха доминантна позиция.

Олейник взе превес в средата на рунда и опитваше да събмитне Дерик, който оцеля и не се предаде. В началото на втория рунд Дерик отново започна много агресивно и вкара летящо коляно в гърдите на Олейник. Последва мощен десен от страна на Люис, който прати Олейник в нокдаун. Дерик се нахвърли с градушка от здрави удари върху безпомощния Олейник и рефера спря срещата.

Това е първата убедителна победа за Люис от доста време, след като предишните му две бяха с доста спорни решения. С този нокаут Дерик окупира първото място в класацията за най-много победи с нокаут в тежка категория на UFC. Люис измести Кейн Веласкес и Жуниор дос Сантос и вече има цели 11 победи с нокаут в UFC. Дерик навлезе в серия от 3 поредни победи и сподели, че ще се завърне през декември. Той отново се изяви със своя хумор и в интервюто след боя предупреди, че трябва да приключват по-бързо, защото му се ходи по-голяма нужда. За Олейник това беше край на серия от 2 поредни победи.  
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес