Зареждане

Chris Weidman убеден, че може да довърши Robert Whittaker

Chris Weidman убеден, че може да довърши Robert Whittaker
Публикувано на: Юни 25, 2018 в 09:50 ч

Robert Whittaker не беше единственият шампион в средна категория, който присъства на UFC 225.

Докато Whittaker се биеше с Yoel Romero в главното събитие, бившият първенец Chris Weidman също гледаше срещата. Whittaker надви Romero със съдийско решение - резултат, който може само да радва Weidman.

Двамата с Whittaker никога не са се били, но е напълно възможно скоро двамата да излязат за двубой. 33-годишният боец не се е състезавал от миналия юли заради травма на ръката, но скоро ще бъде готов да се завърне и вече си представя как излиза срещу Whittaker.

"Очевидно, най-добрият вариант ще бъде да се бие за титлата с Whittaker. Мисля, че си отиваме. Смятам, че мога да го довърша."

"Аз съм един от най-колоритните шампиони на дивизията - имам най-много защити от Anderson Silva насам. През цялата си кариера бях непобеждаван преди да загубя три поредни битки. После обаче се завърнах и победих един от топ претендентите - Kelvin Gastelum. Доминирах срещата и го довърших. Важното е как човек се е справил в последната си среща, така че мисля, че заслужавам да се бия за титлата - ще бъде добър двубой."

След като започна кариерата си с 13 победи и нито една загуба - срещу опоненти като Silva, Vitor Belfort и Lyoto Machida, Weidman влезе в серия от три поредни загуби, която на UFC on FOX 25 прекъсна с победата си срещу Gastelum. Той обаче си остава срещу топ състезателите в категорията.

Припомняме, че Romero даде шанс на Weidman да се бие за титлата, проваляйки се на кантара - ако не беше този провал, той самият щеше да се бие за титлата на Whittaker.

"Не ми харесва, че Yoel вече втори пореден път се проваля на кантара. Не е професионално и затова бях за Whittaker. Говорих и с други хора - всички смятаха, че ще е в моя полза, ако Whittaker спечели."

Що се отнася до увереността на Weidman, че ще успее да поднесе първата загуба на Whittaker от 2014-та насам, тя се дължи на факта, че Weidman е достатъчно близък със Stephen Thompson - човекът, който му поднесе последната загуба.

Двамата са близки както в професионален, така и в личен план - братът на Thompson е женен за сестрата на Weidman.

"Whittaker е жилав и знае как да се пази, но аз имам невероятни тренировъчни партньори. Имам "Wonderboy", който успя да го нокаутира. Той ми е в семейството и това ми действа като мотивация. Как бих могъл да загубя от Whittaker, при условие, че Thompson го е победил? Мотивиран съм и съм уверен, че ще се справя."


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес