Зареждане

Адесаня: Алекс Перейра не ме свали с удари! Спънах се!

Адесаня: Алекс Перейра не ме свали с удари! Спънах се!
Публикувано на: Ноември 17, 2022 в 00:00 ч
Израел Адесаня призна, че не харесва Алекс Перейра, но го уважава.

Бившият шампион в средна категория загуби колана, но стана още по-уверен в себе си. Двамата се биха миналия уикенд в Ню Йорк, където Алекс спечели с нокаут в 5-тия рунд. Нигериецът проведе уверено двубоя и спечели рундовете, но в последните пет минути се препъна.

Сега титлата е в бразилеца, който стана шампион след само осем битки в професионалния ММА. След загубата Адесаня не се скри от медиите. Той е доста активен и в интервю за Ариел Хелуани каза:

„Аз тежах 90 кг, може би 91 килограма. Не усетих, че той е по-едър от мен. Дори когато го свалих, можех да го държа на земята, защото самият аз съм силен. Хората не разбират колко съм силен. 

Вярно, на определени позиции в размените не можех да направя така, както исках. Но аз контролирах китките си, той не можеше да се освободи. Братко, имам силен захват, огромна ръка. 

Въпреки че е голям задник, аз продължавах да го дърпам назад, когато искаше да стане. Имах нужда от още един удар, за да го нокаутирам. Дори когато стана за втория рунд, той все още не беше на себе си.

Но много бързо се възстановява. Дава ли ми спокойствие, че бях на един удар от победата? Разбира се, че не. Изобщо не мисля за това. Бях концентриран преди 5-ия рунд. Но кракът ми не беше наред.

Той ми прекъсна перонеалния нерв с втория лоукик в боя. Това никога преди не ми се беше случвало, но знаех за тази ситуация. Когато бях на мрежата, знаех, че трябва да отида встрани, но кракът ми не успя.

Спънах се. Отговарям, че не съм паднал от удари, спънал съм се. Имах контрол, държах главата си наведена, избягвах ударите и го виждах с наведена глава. 

Контролирах коленете му, ръцете му, въпреки че не виждах главата му. Хората казват: "О, той можеше да те удари с коляно." Но аз видях коленете му.

Не го харесвам. След битката му казах: „Не те харесвам, ти не ме харесваш, но все пак те уважавам.“ Не знам защо не го харесвам, не сме сходни енергично.”, сподели Адесаня пред Хелуани.

Ще успее ли Адесаня да си върне титлата ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес