Зареждане

Илия Топурия демонстрира силата си преди битката с Макс Холоуей

 Илия Топурия демонстрира силата си преди битката с Макс Холоуей
Публикувано на: Май 27, 2024 в 07:10 ч
Изглежда, че Илия Топурия се готви за първата си защита на титлата в категория перо.

През февруари "El Matador" шокира света със зашеметяващ нокаут във втория рунд над Александър Волкановски и даде началото на нова ера в една от най-силните дивизии на промоцията .

Оттогава насам бившият шампион Макс Холоуей се превърна в следващия в редицата, след като на UFC 300 нокаутира Джъстин Геджи, за да вземе пояса на BMF. 

UFC не е направила никакви официални изявления, но всички признаци сочат, че Топурия ще изложи пояса си срещу "Blessed" в схватка, която се очаква да се състои в края на лятото/началото на есента.

Неотдавна Топурия предложи на феновете на боевете да видят какво очаква Холоуей в октагона чрез своите истории в Instagram. 


Досега Илия Топурия е с перфектно 15-0 в кариерата си в смесените бойни изкуства с над 50% успеваемост на завършванията, включително осем предавания и пет нокаута. Под знамето на UFC той вече е спечелил финиши над Деймън Джаксън, Райън Хол, Джай Хърбърт, Брайс Мичъл и, разбира се, Александър Волкановкси. 

Илия Топурия се заклева да бъде първият човек, който ще нокаутира Макс Холоуей

Изненадващо е, че пътищата на Топурия и Холоуей все още не са се пресекли. В десетинагодишната си кариера в UFC "Blessed" се е изправял практически срещу всеки, който е минавал през категорията, включително Конър Макгрегър, Клей Колард, Куб Суонсън, Чарлз Оливейра, Джереми Стивънс, Антъни Петис, Жозе Алдо, Брайън Ортега, Франки Едгар, Калвин Катар, Яир Родригес, Корейското зомби и споменатия по-горе Волкановски. 

Може би още по-впечатляващ от автобиографията му е фактът, че въпреки че се е борил с цяла плеяда таланти в категория перо, Макс Холоуей нито веднъж в кариерата си не е бил нокаутиран.

Това е нещо, което Топурия планира да промени в предстоящия им сблъсък.

"Винаги има първи път за нокаут", каза Топурия. "Това ще бъде първият път, когато някой ще го нокаутира Холоуей, и аз съм този, който ще го направи. Мисля, че първия път, когато ще започнем да си разменяме удари, със сигурност ще му изгася светлините. Знам това. Трябва ми само един точен удар и имам силата да го приспя."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес