Зареждане

Стъки преди UFC on Fuel TV 6: Знам как да победя Thiago Silva

Стъки преди UFC on Fuel TV 6: Знам как да победя Thiago Silva
Публикувано на: Ноември 7, 2012 в 17:52 ч

Броени дни ни делят до състезанието по смесени бойни изкуства (MMA) UFC on FUEL TV 6. Това издание на UFC е много специално за всеки фен на свободните двубои от България, тъй като в него участие ще вземе един от най-добрите бойци у нас - Станислав Недков.

Стъки проби в UFC след като записа няколко големи и важни победи над Travis Wiuff и Kevin Randleman в японската ММА организация Sengoku.

След като беше забелязан от UFC, Недков направи нелек дебют срещу бразилеца Luiz Cane в UFC 134, което се проведе в Рио де Жанейро, Бразилия. Стъки беше единствения чуждестранен боец, който взе победа над бразилец в онази вечер. Българският боец направи сериозна изява и показа, че не напразно е в UFC - той срази Cane към края на първия рунд с технически нокаут.

Следващото голямо изпитание за Стъки е след няколко дни - на 10-ти ноември в Макао, Китай. Тогава той ще излезе срещу опасния бразилец Thiago Silva. Това е най-тежкото изпитание за българинът, който при евентуална победа ще влезе в сериозна надпревара за титлата с топ бойците от полу-тежката категория.
 
"Аз и моите треньори Борислав Бояджиев и Георги Делчев сме в доста добро настроение броени дни преди мача с Thiago Silva, защото знаем как сме работили и какво сме свършили по време на подготовката. Наистина благодаря на Господ, че беше с мен по време на цялата ми подготовка и наистина успяхме да направим доста добри тренировки," заяви Недков преди да излети от София за Китай.

Макар че Thiago е един от най-опасните и агресивни страйкъри в UFC, Стъки е непоколебим при мисълта за победа.
 
"Thiago е доста комплексен боец. Еднакво добър както в стойка ,така и на земята.Все пак е и черен колан по бразилско жиу-житцу. Но аз и моя екип сме разучили неговите слаби места и зная как да го победя," уверен е Стъки.

Тренировката на Станислав протече в Jiu-Jitsu & MMA Academy в София и в Абу Даби. Сред спаринг партньорите му бяха олимпийски медалисти и световни шампиони по бокс, BJJ и кик-бокс. След сериозната подготовка, Стъки е готов да направи атрактивен двубой и да постигне втора българска победа в Октагона.
 
"Аз съм боец и обичам атрактивната игра, така че мога да гарантирам, че срещата ще е зрелищна.

Мечта на всеки ММА състезател е да стигне до UFC. Вече няколко пъти отлагах дебюта си заради травми, но в крайна сметка участвах в UFC: Rio срещу Cane. 18 хиляди бразилци подкрепяха сънародника си, но с Божията помощ успях да го победя. Това бе първаат победа за България в UFC и бях много развълнуван и щастлив."

Втората победа може да стане факт тази събота. Очаквайте повече информация с наближаването на събитието, снимки от пресконференция и кантара, както и пълно отразяване на турнира само в сайта на ММА България. А за подгряване ви предлагаме видео от първия двубой на Стъки в UFC и първата българска победа в Октагона.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес